Mákos citromos amerikai palacsinta - paleo

2014-04-17

sponsored links






Norvégiában ma már ünnepnap van, én már tegnap is szabad voltam, igaz, valami vírust elkaptam, egész nap feküdtem. Ma már jól vagyok, voltam futni is a szakadó esõben, de nagyon jó volt. Bevallom maga a húsvét engem nem nagyon érdekel, biztos ünneprontó vagyok, de a szabadnapoknak, pihenésnek örülök. Na és ennél finomabb reggeli nem is kell nekem, mák és citrom a kedvenceim:)

Hozzávalók:
1 tojás
2,5 dl mandulatej
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
2 ek. olvasztott kókuszvaj
pici só
5 dkg erythritol (por alakú) (ízlés szerint)
18 dkg nyílgyökérpor
5 dkg õrölt mák
1 púpozott ek. útifûmaghéj
1 tk. sütõpor
1/2 tk. szódabikarbóna

A tetjére:
fél citrom leve
2 ek. kókuszvaj
3-4 ek. erythritol (ízlés szerint)


Minden hozzávalót a turmixgépbe tettem, simára kevertem, hagytam állni 10 percet, hogy az útifûmaghéj megduzzadjon,  majd teflonos serpenyõben kisebb palacsintákat sütöttem. Ha közben a massza nagyon besûrûsödik, akkor lehet rajta lazítani vízzel, mandulatejjel. 
A citromlevet a kókuszvajat picit felmelegítettem, de csak langyosra, majd habverõvel simára kevertem az édesítõvel, ezzel locsoltam meg a palacsintákat, így még intenzívebb citromos íze volt. De lehet mézet citromlével kikeverni, azzal is nagyon finom, én úgy gondolom, az igazi tiszta méz jó nekünk és én szoktam használni. Most vettem nagyon finom norvég hegyi mézet, nagyon finom és mondja valaki, hogy az nem egészséges.




Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)



Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s