Májkrémes töltött tojás - rezsós ebéd

2014-04-17

sponsored links



Recept: 
A fõtt tojást félbe vágjuk. A tojás sárgáját egy tálban összekeverjük sóval, borssal, mustárral, kenõmájassal és egy kicsi tejföllel ha nem lenne elég krémes. Ezt a krémet töltjük vissza habzsákkal a tojásfehérjékbe. Majonézes franciasalátát készítettem hozzá.

Elsõ munkahelyem, elsõ éveiben, egy kolléganõm meghívta a csapatot pomázi albérletébe. Ott ettük ezt a töltött tojást. Az volt a szokás, ha valakinek ünnepelni valója volt, vagy házhoz mentünk, vagy beültünk egy étterembe. Anyósom múltkor kért meg hogy szerezzem meg neki a receptet, mert meg volt valahol, de elhagyta. Mire is jó az FB, ráírtam a csajszira, és le is írta hogy kell elkészíteni, és ha bármi kérdésem lenne az elkészítéssel kapcsolatban nyugodtan forduljak hozzá. 

Sikerült szép, házi tojást szereznem és még mire jó az FB, fürj tojást kerestem, rám is írt egy srác, mennyi kell, mikorra kéne. Megegyeztünk, megkaptam, megcsináltam. Még megkérdezte, jövõ hétre is szeretnék-e.
Szuperül mûködnek a dolgok, néha megpróbálom dolgaimat megkönnyíteni, hátha valakinek egyszerûbb hozzá jutni ilyesmikhez. De újra és újra rá kell jönnöm, hogy csak is kizárólag magamra számíthatok. Miért is csodálkozok ezen, küzdelem az életem, és hogy mások is boldogok legyenek azért is én teszek.

Vidékéi élet szépsége, ahol gázpalackkal fõzünk. Annyira nem is bánom, mert egy palack a nyári befõzéssel együtt fél évig bírja.
És pont a három fogásos menü kellõs közepén fogyott ki a gáz. Rezsónk pedig azért van, mert mikor építkeztünk, egy teljesen üres házba költöztünk. Nyár elején költöztünk be, és mivel a fürdõ fontosabb volt, az készült el hamarabb. Így amíg a konyhám készült a fürdõszoba pultján fõztem ezen az egyszemélyes rezsón. 
Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tesz még nekem.

 Ha már építkezés, legyen pár kép errõl is:
 a ház helye
 engedély nélküli, céges építkezés
megfizettük a büntetést is, egyik kedves szomszédunk jóvoltából
Mindig éles fájdalmat éreztem, mikor figyelmetlenül nekimentem egy vasnak, 
a hegek emlékeztetnek rá.

Párom fõnöke mindig segített nekünk az építkezés alatt, kivonult a cég a fõfalak betonozásánál vagy a padlófûtéshez szerezte be nekünk németbõl filléres áron a csöveket.
Ennél a betonozásnál történt hogy boxerünk Fanta, kutya lévén gondolta beton az beton, belement a híg betonba. Mindenki jót röhögött aztán páromnak volt annyi esze, hogy megfogta a grabancát és kiemelte, ne hogy belekössön a benonba, én meg rohanta vele a slaghoz hogy nehogy rákössön a beton. Persze minden áron asszony kellett az alapba, amire én mindig csak azt válaszolta: nem vagyok asszony!!!

Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2014/04/majkr...

sponsored links

Keres?s