Muszaka

2014-05-17

sponsored links

Volt itthon három darab padlizsánom, ebbõl muszaka lesz, akárki meglássa!
Van nekem egy kedves blogom a sok közül, amit olvasni is szeretek, meg fõzni is a receptjeibõl. Õ a Rántott hús wokban. Nála láttam egy megfelelõ receptet, és elkészítettem.
Ez ugye egy rakott finomság.
Az elsõ sorba elõre megsütött burgonyaszeleteket teszünk. Kevés olajban készítettem.


A következõ réteg a padlizsán. Ehhez szeletekre kell vágni, besózni mindkét oldalát, és hagyni, hogy húsz perc alatt izzadja ki a nedvességet magából. Megtöröljük szárazra, és száraz serpenyõben grillezzük. A legjobb, ha ezt parázson csinálod, de ha nincs, akkor nincs... Én nem teszek alá olajat, mert szinte minden mennyiséget képes magába szívni.


A padlizsánokat két rétegben tesszük, ezért csak a fele kerül be a tepsibe.
Ezután jön a darált hús. Hagymán felteszed, hagyod, hogy levet eresszen és azt elfõje. Ekkor fehér borral engeded fel. A legjobb hozzá a Retsina, a görög gyantás bolt. Ezt viszonylag gyakran lehet kapni a Lidlben.


Ha ezt is elfõtte, akkor mehet bele a paradicsompüré, a só, a bors és a fahéj! Elképesztõ, hogy milyen jól passzol ez az általában sütikbe használt fûszer a húshoz! Ha a szaftját elfõtte (de ne száraz legyen), akkor mehet a padlizsánra.


A húsra jön a következõ sor padlizsán, én kevertem hozzá szeletelt paradicsomot is.


Végül besamellel takarjuk le.


Most már nincs más hátra, mint betenni a sütõbe, és nagyjából negyven perc alatt szép pirosra sütni!


Ezzel kész az ebéd! Vágjál belõle egy szép szeletet, és jól edd meg!


Ehhez a tepsihez az alábbi mennyiségeket használtam:
Burgonya 70 deka, padlizsán három (kisebb), darált hús fél kiló, hagyma egy fej, bors, só ízlés szerint, fahéj egy csapott teáskanál, két paradicsom. A besamelhez: 60 gr vaj, két púpozott evõkanál liszt, fél liter tej. Besamelbõl legközelebb dupla adagot készítek!

Jó étvágyat kívánok hozzá!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s