Mustáros-fokhagymás-tejfölös mártásban sült csirkecombok

2014-02-07

sponsored links

Egy újabb tepsis étellel jövök, mely könnyen, gyorsan elkészíthetõ, ezáltal nem csak hétvégére ajánlom - akár hétköznap vacsorára is el lehet készíteni. ...és amíg sül, nyugodtan lehet tenni-venni a lakásban. Mivel mártásban párolódik/sül a hús, egyáltalán nem szárad ki, nagyon finom szaftos marad és hihetetlenül omlós! Nekem most ez lett az elsõ számú kedvenc ételem, mert tényleg annyira egyszerû és annyira finom! Ezen a héten már kétszer készítettem el, mert a családnak is nagyon ízlik - annak különösen örülök, hogy a rossz étvágyú kisfiam olyan jóízûen eszi, hogy öröm nézni.




Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 3 dl tejföl (300 g)
- 1 evõkanál mustár
- 1 evõkanál ételízesítõ (én ezt sóval helyettesítettem ízlés szerint)
- õrölt bors ízlés szerint
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
- 5 dkg puha vaj (nem olvasztott, csak puha)
- 1 dl olaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt




Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlõvel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal.
2. Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítõt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe. 
3. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb. 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütõben. (hagyományos sütõben is lehet) Majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb. 10 percig. Amikor szép piros kezd lenni a színe, akkor rátesszük a combokra a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütõbe kb. 5 percre (vagy amíg szép színe lesz).
4. Vajas-tejfölös burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.


  

Jó étvágyat!

Forrás:  itt 
 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/02/mustaro...

sponsored links

Keres?s