Murok, narancs és avokádo saláta

2014-03-06

sponsored links





A tegnap megvásároltam a BBC Good Food áprilisi számát, mert nagyon sok jó saláta receptet találtam benne. Innen ihletett ez a saláta recept is, amit csak annyiban változtattam meg, hogy más tipusú salátát használtam hozzá, és kevesebb zöldséget. Az eredeti rukkolával van készitve és nagyobb mennyiségben.

Hozzávalók: 2 murok, 1 fejes saláta (vagy egy zacskó rukkola),  1 avokádo, 2 narancs, 1 kiskanálnyi oliva olaj.
A murkokat megpucoltam, és a krumpli pucoló segitségével vékony csikokra vágtam. A salátát apró csikokra szeleteltem. Egy narancs levét kiszoritottam, a másik narancsot csak megpucoltam és cikkekre bontottam. Egy nagyobb tálba helyeztem a salátát, murkot, narancsot, leöntöttem a narancs lével, amit elõzõleg az olajjal elkevertem. Összeráztam és ráhelyeztem az avokádo szeleteket.
Grillezett csirkemellel és rizzsel tálaltam.

Mindig idegenkedtem ezektõl a salátáktól, ami zöldség gyümölcs keverék, aztán idõvel rájöttem, hogy nem akartam õket kipróbálni, mert.... szerintem limitált volt az izlésem. Most már bátran keverek az ételekbe mentát, vagy más fûszert illetve zöldséget, gyümölcsöt amit eddig nem találtam szimpatikusnak. És nagyon tetszik:)))




Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s