Mughlai csirke

2014-04-02

sponsored links


Bár még mindig a rántott hús meg az olaszos kaják a legnagyobb kedvencek a gyerekeknél, rögtön sorban utánuk nem a csirkepörkölt, hanem a csípõs-fûszeres-paradicsomos csirke tikka masala következik, naan kenyérrel, mostantól pedig ez a csirke. 
Szó szerint vita volt az alábbi - nem kicsi - adagon, és osztozkodni kellett, az pedig mindenkit mélyen felháborított, hogy a képen látható mini adagot meg két kis darab naant félreteszem másnapra a fotóhoz.Legközelebb tényleg valami nagy kondérban csinálok dupla mennyiséget, mert ha lehet, másnapra még jobb ( Indiában több napig érlelik-készítik eleve), és mint minden szószos. étel, jól bírja a fagyasztást is. Rémisztõnek tûnik a hozzávalók sora, pedig valójában csak elõ kell õket venni, és sorban alávetni kevés õrlésnek, pirításnak és fõzésnek -  a vége pedig egy ízorgia.
Az eredeti receptben mazsola is szerepelt, épp nem volt otthon, de nem is hiányzott.

Hozzávalók: (4-6) személyre

hüvejkujjnyi friss gyömbér
4 nagy gerezd fokhagyma ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2014/04/mughlai-c...

sponsored links

Keres?s