Mozzarellás göngyölt husi

2014-02-06

sponsored links

Tegnapi kiruccanásom során az egyik 1 fontos üzletben két nagyon szimpatikus szakácskönyvre bukkantam. Mikor hazaértünk, átböngésztem õket és meg is találtam a mai menü ötletét. Kissé megszemélyesitettem persze, de a végeredmény nagyon kielégítõ lett. Férjem aki bacon bolond, minap pancettával állitott haza. Volt itthon spárga (aszparagusz) gondoltam rátekerem, aztán mégsem... és így a pancettás göngyölt husi kapóra jött.

Hozzávalók: 6 szelet disznó hús, pl. rövid karaj, 15 dkg mozzarella,  pancetta vagy bacon, fokhagyma.

Kipotyoltam jó vékonyra 6 szelet disznó húst, rövid karajt. Mindegyik szeletbe helyeztem egy szelet pancettát és egy karika mozzarellát. Fokhagymaport szórtam rá. Nyugodtan bele lehet helyezni egy cikk, félig összezúzott fokhagymát. Összegöngyöltem, fogpiszkálóval megtûztem. A megmaradt mozzarellát a tetejére helyeztem, egy pár szelet paradicsommal. Megszórtam fokhagyma porral. Egyáltalán nem sóztam, és örülök, hogy nem tettem. Pont megfelelõ lett. Persze ez ízlés kérdése. Egy hõálló edényt meglocsoltam oliva olajjal, belehelyeztem a husikat és elõmelegített lerben kb. 30 percet sütöttem.

A köret az risotto lett, hogy a spárgát is használjam fel. A spárgát fõztem meg elõször félkészre, miután a fás végeit eltávolítottam. Egy kisebb fehér hagymát apróra vágtam és olajban megdinszteltem. Hozzáöntöttem egy csésze risotto rizset, pár percig folytonos kevergetés mellett megpirítottam, majd felöntöttem 2 csésze vízzel. Hozzátettem egy húsleves kockát. Mikor megfõtt, reszeltem bele sajtot, addig kavartam mig beleolvadt, majd hozzátettem a spárgát. Szerintem bármilyen fajta rizzsel lehet készíteni, a sajt krémes?t.

És emellé végre kipróbáltam a cukkini salátát. Sajnos másfajta tököt nem találtam, szebb és finomabb, ha sz?nes. Egy fiatal cukkinit megmostam, kettév?gtam, majd a krumpli hámozóval felszeleteltem. Egy fél citrom levével és oliva olajjal összekavartam, sóztam. Fogyasztás elõtt rögtön kell ízesíteni.

Nagyon finomra sikerült minden, érdemes kipróbálni!!!




Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s