Mokka torta

2010-10-19

sponsored links

      Az ?gy volt, hogy ez a torta lassan m?r egy h?napja elk?sz?lt, csak k?zben ?n m?s v?rosba k?lt?ztem (az egyetem miatt, mindig ez van okt?berben), meg elromlott a laptopom ?s akkor kider?lt, hogy nincs internetem ?gy, hogy ?sszej?tt minden apr?s?g ahhoz, hogy ne tudjak postolni. Mikor viszont m?r minden lehet?s?gem adott lett volna, akkor kaptam (kaptunk) dupl?n is kreat?v blogger d?jat, amit ez?ton is k?sz?n?k ?s nagyon restelem, hogy m?g nem sz?letett meg a bejegyz?s a dologr?l, de az a helyzet, hogy ?gy d?nt?tt?nk egy k?z?s post sz?letik majd ?s 7 k?z?s tulajdons?gunkat ?rjuk majd le, na ezzel meg az a probl?ma, hogy mivel nem vagyunk egy v?rosban neh?z egyeztetni, de ig?rem p?toljuk a hi?nyoss?gunk. K?zben meg el?rt?k a 6000 l?togat?t, aminek felet?bb ?r?l?nk. :)
       Sz?val a torta, Nagymam?mnak k?sz?lt ?s mivel Nagymam?m igaz?n j? cukr?sz kisebbkori eml?keimb?l ?gy eml?keztem, hogy ? nagyon szereti az ilyen k?v?s t?szt?t, tort?t, ez?rt ez neki lett kre?lva.
Eddig meg is voltam, k?sz az ?tlet, hogy milyen lesz a torta, de a d?sz?t?s sehogy sem akart ?ssze?llni, azt tudtam, hogy az eg?sz tort?t nem akarom fondanttal burkolni. K?rd?semre, egy igaz?n kedves bar?tom seg?tett, abban a k?rd?sben, hogy mi is ker?lj?n a tetej?re? k?nnyed?n azt felelte, hogy egy k?v?scs?sze.



Hozz?val?k:
  • A t?szt?hoz:


    • 8 db toj?s
    • 160 g krist?lycukor
    • 1 csipet s?
    • 200 g liszt
    • 1 dl er?s feket k?v?
  • A kr?mhez:
    • 400 ml tejsz?n
    • 250 g mascarpone
    • 1 tasak van?lia cukor
    • 8 ev?kan?l cukor
    • 2 plikk instant k?v?

      Els? l?p?sk?nt sz?tv?lasztjuk a toj?sokat. A toj?sokfeh?rj?b?l a cukorral ?s a csipet s?val kem?ny habot ver?nk, majd egyess?vel beledolgozzuk a toj?sok s?rg?j?t is, majd a apr?nk?nt a lisztet, v?g?l a lisztet keverj?k bele. Ha ezzel megvagyunk s?t?pap?rral kib?lelt tortaform?ba ?ntj?k. El?meleg?tett s?t?ben, t?pr?b?ig s?tj?k. Ha a t?szta megs?lt hagyjuk teljesen kih?lni, majd h?romba v?gjuk.
      A kr?mhez a tejsz?nb?l kem?ny habot ver?nk, majd belekeverj?k a mascarponet a van?lia cukrot, a cukrot ?s a k?v?t. Ha szeretn?nk m?g picit fokozni az ?z ?lm?nyt, akkor adhatunk hozz? egy pici rumot.







Fondantina

Folytats a blogon ... fondantina.blogspot.com/2010/10/mokka...

sponsored links

Keres?s