Mogyoróvajas keksz

2014-02-19

sponsored links


Nem mondhatom, hogy ez a legjobb mogyoróvajas keksz, amit valaha csináltam, mivel most elõször próbáltam ki a mogyoróvajat süteménybe, de maradok ennél a receptnél. Mindjárt egy nagyon-nagyon jó mogyoróvajat, a Donum Terrae-tõl - utólag meg is állapítottam, hogy kár volt ezt csak simán sütibe tenni, sokkal jobb lett volna csak úgy elkanalazgatni, vigaszként a csúnya, szürke, esõs napokon. Kár hogy a kimaradt mogyoróvaj 5 perc alatt eltûnt valahogy, és nem is tudom senkire fogni...

Bár mogyorovajas keksz receptekben nincs hiány a neten, a legtöbb gombócolós verzió, én meg inkább linzerszerûséget szerettem volna. Ebben a receptben az a legjobb, hogy van benne nagyon apróra vágott földimogyoró is, ezért nemcsak selymesen omlós, hanem ropogós is. A tésztát kicsit átvariáltam, mert nem voltam elégedett elsõre az állagával, és még így se lehet könnyen kezelhetõnek mondani, mert a magas zsírtartalomtól pillanatok alatt felmelegszik, de cserébe sütés után hihetetlen aromájú kekszeket kapunk. Egy icipicivel több csoki kerül rá legközelebb, és bár elképesztõ illata van sütés utén, ha meg bírjuk állni, akkor direkt jót tesz neki 3-4 nap álldogálás, nem is kell dobozba zárni, nem fog kiszáradni, hiszen a vaj meg a mogyoróvaj együtt  gondoskodik a szuper állagról.

Hozzávalók:

18 dkg  vaj ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2014/02/mogyorova...

sponsored links

Keres?s