Mogyorótorta

2011-08-15

sponsored links


Nagyszüleim 70. születésnapján én voltam a tortafelelõs. Mivel több év mogyorótermése vár felhasználásra, így ilyen ízvilágban gondolkodtam. A krém kisebb netes kutatás után, kútfõbõl készült, állagra korántsem tökéletes, de nagyon-nagyon finom! (A receptben egy általam gondolt, javított verziót adtam meg. Ha még így sem az igazi, várom a megjegyzéseket)
Amikor elkészült a krém, úgy látszott, hogy a fele bizony meg fog maradni. Hogy ez ne történjen meg, szép csendben rájártak a szüleim :D Végül még így is kimaradt egy csészényi, de szerintem másnál is el fog fogyni, akár magában, akár pl. palacsintatöltelékként. Mert olyan mint a nutella! Isteni!
A tortát csökkentett cukorral kérték, emiatt a marcipánozást elfelejthettem, de azért készítettem néhány marcipán orchideát, hogy egy kicsit ünnepibb legyen a torta. Az orchideák készítését nagyon élveztem! :)
A sablont Krickynél találtam.

Mogyorótorta -22 cm

Piskóta:
8 tojás, 160 g liszt, 105 g fruktóz (160 g cukor)
Mogyorókrém: ...

Folytats a blogon ... sutisarok.blogspot.com/2011/08/mogyor...

sponsored links

Keres?s