MOB Pizza ? Mix pizza (32 cm)

2014-01-03

sponsored links

Lassan kezdünk visszarázódni a megszokott mókuskerék taposásba, de csak lassan ezért is volt mostanában szünet a postokat illetõen. Tegnap este úgy hozta a sors, hogy a 13. kerületben költöztettem egy cimborát, aki egy igazán kultikus helyre költözött, egészen pontosan a Gidofalvy Lajos utca 19-be. A 9. emeleten történtekrõl több részes regényt lehetne írni, de ebbe inkább nem kezdek bele.

A lényeg, hogy az ideális költözködés alapeleme a sör, némi eleség és az elmaradhatatlan combközépig nyúló munkásdekoltázs. A pizza tökéletes választásnak bizonyult és legnagyobb örömömre ide szállít a MOB Pizza amire már régóta vadászok. Helyileg a Kolosy téren van közvetlen a már tesztelt Spirit Food szomszédságában. A neve alapján némi köze lehet a maffiához az étteremnek, de hogy ennek mennyi a valóságtartalma arról tökéletesen fogalmam sincs.

Étlapjuk egészen átlátható, pizzát háromfajta különbözõ méretben rendelhetünk. A legnagyobb a 32-es aminél kisebbel szerintem kár is próbálkozni, azokat szinte észre se lehet venni olyan aprók. A kategória tovább osztódik, három különbözõ alappal rendelhetjük a pizzát, melyek mindegyikénél eldönthetjük, hogy csupán két vagy bármennyi feltéttel kérjük. Elõbbi szóba se jöhet természetesen, két feltétnél még egy zsíros deszka is többet tartalmaz.

A végtelenített verzió kiválasztása után egész sok minden megváltozik, felárért további alapot is adhatunk a pizzánknak mely lehet akár mézes, mustáros, de akkor rá kell dobni egy százast az árra. A tészta fajtája is válaszható, a két lehetõség közül a pikáns opció csábítóbb, de végül inkább maradtam a hagyományos alapverziónál. Az ingyenes szekcióban 23 feltét közül választhatunk, egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy mindet bepipálom, de egy tejfölös ananász kombónál már inkább letettem világhódító tervemrõl. A vége végül ez lett: tarja, csípõs szalámi, sonka, kukorica, lilahagyma és édes paprika.

Esztétikai megjelenés: Letisztult elegáns egyedi logós doboz. Grammar Nazis módba kapcsolván belekötnék a Kolosy-ba, de nem teszem, mert mi is írunk vadakat sokszor. Egy retro nyugtával érkezett, gyanítom náluk se sikerült év elejével beüzemelni a csodaszuper pénztárgépeket. Felnyitva meglátjuk az alaposan megpakolt pizzát. Szélei karakteresek, kicsit már talán közelít a kalácsossághoz, de láttam már rosszabbat is bõven. A centizés lemaradt, de inkább nem magyarázkodom, hogy költözés során nem volt sehol egy centi vagy hasonló. Látszatra 31 fele van, nagy hiány nem lehet benne az biztos. A sajt a végén kerül rá így ráolvad mindenre és a feltétek többségét elrejti az éhes szemek elõl. Alapból szeletelték, nem túl tökéletes, de legalább megcsinálták amiért nagy pacsi jár. Összességében egészen rendben van.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta enyhén lisztes maradt, de így garantáltan nem ragad a doboz aljához. A szélei meglepett, kicsit ropogósabb élményre számítottam a látottak után, de ennek ellenkezõje azaz puha és szellõs. A paradicsomos alap nagyon jó, rég ettem ilyen finom alappal felszerelt pizzát. Érezhetõen nem a legolcsóbb alapanyagokból dolgozik a konyha egy-egy húsosabb falat igazán finom és “szaftos”. A csípõs szalámi vagy nem volt éppen elérhetõ vagy egyszerûen egy fikarcnyit se csíp pedig én már rákészültem. A kukorica friss és édes amivel megtöri a kicsit zsíros-olajos-húsos harmóniát. A hagyma nem randigyilkos, de azért érezni kellemes illatát. A paprika apró kockákra vágva került rá, frissítõ ha egyre ráharapunk éppen. 

Pont: 8/10

Mennyiség: Egyik feltéttel se spúrkodtak, mindenbõl kapott a pizza bõven. A kérdés továbbra is csiklandozza csibész fantáziám, hogy mi lenne ha mindent kiválasztanék? Egy tornyot kapnék és nem pizzát? Esetleg ha valaki érzi a lendületet próbálja ki és dobjon róla egy képet legalább, én sajnos ritkábban fordulok meg a kiszállítási körzeten belül. A tészta normál vastagságú egyedül a széleinél lehetne kicsit szolidabb. Így rakodás közben is egészen laktatónak érzõdik nincsen vele semmi baj, lazán hozza a bõ négy órás szintet.

Pont: 8/10

Kiszállítási idõ: Az e-mailben egy aranyos 80-as szám díszeleg ami kicsit elszomorít. Az út szabályosan 4.7 kilométer, de enyhítõ körülmény, hogy ennek nagy része az Árpád hídon van. Na jó, azt meg pont most rombolják, idegenben jó az X. (alap esetben a google maps szerint 6 perc az út) A végeredmény végül jobb lett, mint amit ígértek mivel csak 63 percet kellett várakozni a futárra. Normális, illedelmes figura szóval kijárt a borravaló.

Pont: 6/10

Ár/érték: A 32-es bármennyi feltétes verzió 1595 forint ami elsõre nem tûnik olcsónak, de ha alaposan megpakoljuk és nem szégyenlõsködünk 2-3 feltéttel akkor ez egészen megváltozik. Abban az esetben ha kifejezetten agyonpakoljuk már el is éri a “megéri” kategóriát. Mindenkinek szíve joga melyiket választja, szerintem korrekt. Az alap összeállítások hiánya engem egy pillanatig sem zavart, így legalább tuti az lesz rajta amit én akarok és nem kell kompromisszumot kötnöm semmivel. Második forduló egyelõre nincs tervben, bár továbbra se hagy nyugodni a 23 feltét látványa egyszerre egy 32-es tésztakorongon…

Pont: 8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/mob-pizza-mix-pizza-32-...

sponsored links

Keres?s