Miso leves

2014-06-14

sponsored links

_MG_6914_a

Na ezt a bejegyzést már egy hete írom… még Londonban kezdtem el, dolgoztam rajta két este, aztán a feledésbe merült, mert mindennap annyi programunk volt, hogy mire hazaértünk, Ádit lefektettük, nekem már nem sok mindenre maradt erõm. Szóval a bejegyzés megvárt, amíg hazaérek.

Jó volt visszatérni néhány napra Londonba. Bolyongtunk az óriási városban és meg is állapítottam: “Ebben a városban nem lehet éhen halni!”… étterem, kávézó, bisztró, büfé egymás hegyén hátán. Hihetetlen, hogy mennyi embert etet London! Amit nagyon imádok benne – és Budapesten nagyon hiányolok -, hogy minden városrészben vannak kajáldák és nem kell a belvárosba menned, ha finom és jó minõségû ételre vágysz. Mindig van mit enned és ha éppen vietnámit, japánt, indiait vagy éppen fish & chips-et vacsoráznál, tuti, hogy találsz a közeledben egy jó helyet.

A Food Blogger Connect konferenciára mentem, immár második alkalommal. Önkéntesként részt vettem a konferencia szervezésében és láttam, hogy egy ilyen rendezvény megszervezése milyen sok munkával jár. Szóval a hétvégén három nap csak kajáról és blogolásról szólt, na meg kapcsolatok építésérõl. Nagyon sok országból érkeztek bloggerek, fõleg Európából, de voltak a Közel-Keletrõl és a tengerentúlról is (viszont én voltam az egyedüli magyar). Az elõadók kiválóak voltak, a legnagyobb sztár Yotam Ottolenghi és Sami Tamimi (õk írták a Jerusalem címû könyvet) voltak, vasárnap pedig igazi móka volt a food photography & styling workshop Donal Skehan-nal. Sok-sok képet, információt megosztottam az eseményrõl Instagramon és Twitteren.

Lesz majd bejegyzés arról is, hogy milyen egy 13 hónapossal együtt utazni külföldre és, hogy mennyire könnyû vagy nehéz egy kisbabát vegán étrenden tartani utazás alatt.

És akkor a recept… a múltkor beszéltem arról, hogy megveszünk egy különleges alapanyagot egy recept kedvéért, egyszer használjuk, aztán néhány hónap múlva megtaláljuk a hûtõ vagy a kamra egy eldugott sarkában megpenészedve… hogy ezt elkerüljük a múltkor használt miso szósszal, hoztam nektek még egy hihetetlenül egyszerû receptet: miso levest fõztem életemben elõször.

_MG_6919_a

Miso leves
(Recept: 101 cookbooks)

Hozzávalók 2-3 fõre:
- 100-120 g soba vagy bármilyen rizstészta
- 300 g kemény tofu, kockákra vágva
- 6-8 evõkanál miso paszta
- 1-2 marék friss spenót, mángold vagy pak choi (én Annától kaptam saját termesztésû bok choi-t ajándékba, így ezt használtam), csíkokra vágva
- 4 szál zöldhagyma, felszeletelve
- chilipehely a tálaláshoz

Fõzzük meg a tésztát sós, lobogó vízben a tészta csomagolásán található utasítás szerint. Szûrjük le és tegyük félre.

Egy lábasban forraljunk fel 6 bögre vizet. Vegyünk ki egy keveset belõle, tegyük egy tálkába, amihez keverjük hozzá a miso pasztát és keverjük simára. Ezt öntsük vissza a lábasba, kóstoljuk meg és ízesítsük sóval, ha szükséges. Adjuk hozzá a tofut és fõzzük 5 percig.

Osszuk el egyenlõen a tésztát tálkákba, adjunk hozzá pak choi-t, szedjünk rá levest tofuval és szórjuk meg a tetejét chilipehellyel és újhagymával.


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2014/06/miso-le...

sponsored links

Keres?s