Mirõl álmodik a lány??Rózsaszín csokitorta
sponsored links
Imádnivaló csokitorta, csajosan rózsaszín burokban, a mascarponés ribizlikrémnek köszõnhetõen.
A cukrászdai csokitorta kínálattal egyáltalán nem vagyok megelégedve. Nem ízlik. Ez van. Ettem csokisat, csokis trüffelt és ízre nem jött be, ezért egy percig sem volt kérdés, hogy házi torta lesz. Az ünnepelt, aki 8 éves és Violetta rajongó megállapította, hogy volt már nagyon csokis, meg csodálatos szivárvány, és most akkor legyen kívül rózsaszín, belül csokis.
Mivel a szivárványtortánál több évre kimerítettem az ételszínezék fogyasztás határértékét, egyértelmû volt, hogy a rózsaszínt valami piros bogyós gyümölcsbõl kell kinyerni. Aztán szembe jött velem nemrég egyik kedvenc bloggerem receptje, a csokis ribizlitorta, és eldõlt, hogy ez lesz a nyerõ. Ahogy ránéztem, imádtam!
Minimális változtatással készült, mert nálunk kívül teljesen rózsaszín lett, belül, meg csokis, ribizlis és csokis rétegben ment rá a krém.
Csokis ribizlis torta
Hozzávalók a tésztához:
(2 db 20 centis forma)
22 dkg liszt
35 dkg cukor
6 dkg holland kakaó
2 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütõpor
1 kiskanál só
2 nagy tojás (3 kisebb ment most bele)
20 dkg natúr joghurt
1 bögre fõzött kávé
Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaópor, szódabikarbóna, sütõpor, só).
A tojásokat keverjük össze a joghurttal, kávéval.
Majd dolgozzuk össze a száraz és a nedves hozzávalókat.
20 centis tortaforma alját béleljük ki sütõpapírral és 2 részletbe süssük ki. Kb. 180 fokon, 30 perc.
Fordítsuk ki a rácsból fejjel lefele és hagyjuk kihûlni, ekkor vágjuk félbe. Így lesz 4 lapunk.
A krémhez:
75 dkg mascarpone
10 dkg étcsoki
1 evõkanál holland kakaó
3 dl habtejszín
1 habfix
2 evõkanál porcukor
35 dkg leszemelt ribizli
10 dkg kristálycukor
3 lap zselatin
A leszemezett ribizlit a kristálycukorral együtt törjük össze és fõzzük sziruppá. Szitán csepegtessük le, mintha zselét készítenénk. Kb. 2,5 dl hígabb gyümölcslé lett belõle. Ebbe keverjük el a zselatinlapokat és tegyük félre hûlni, amikor langyos, akkor mehet a habos krémhez.
Olvasszuk fel az étcsokit. A habtejszínt 2-3 porcukorral és a habfixxel verjük fel kemény habbá, majd keverjük hozzá részletekben a mascarponét.
Osszuk ketté a krémet egyikbe tegyük a megolvasztott csokit, plusz 2 evõkanál porcukorral elkevert kakaóport, a másik felébe pedig a kihûlt ribizlis szirupot.
A csokis krém felével kenjük meg a legalsó lapot, utána jött a ribizlis, majd megint egy csokis krém. (Piszkénél ez a sorrend máshogy van.).
Kívülre, felülre a ribizlis krém.
Isteni finom, nem túl tömény, örök hála a receptért Piszkének!
Szedres csokitorta, the best!
Süti a Mikulásnak: Rózsaszín pöffeteg
Könnyed tavaszi epres csokitorta
Mediterrán csokitorta
A cukrászdai csokitorta kínálattal egyáltalán nem vagyok megelégedve. Nem ízlik. Ez van. Ettem csokisat, csokis trüffelt és ízre nem jött be, ezért egy percig sem volt kérdés, hogy házi torta lesz. Az ünnepelt, aki 8 éves és Violetta rajongó megállapította, hogy volt már nagyon csokis, meg csodálatos szivárvány, és most akkor legyen kívül rózsaszín, belül csokis.
Mivel a szivárványtortánál több évre kimerítettem az ételszínezék fogyasztás határértékét, egyértelmû volt, hogy a rózsaszínt valami piros bogyós gyümölcsbõl kell kinyerni. Aztán szembe jött velem nemrég egyik kedvenc bloggerem receptje, a csokis ribizlitorta, és eldõlt, hogy ez lesz a nyerõ. Ahogy ránéztem, imádtam!
Minimális változtatással készült, mert nálunk kívül teljesen rózsaszín lett, belül, meg csokis, ribizlis és csokis rétegben ment rá a krém.
Csokis ribizlis torta
Hozzávalók a tésztához:
(2 db 20 centis forma)
22 dkg liszt
35 dkg cukor
6 dkg holland kakaó
2 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütõpor
1 kiskanál só
2 nagy tojás (3 kisebb ment most bele)
20 dkg natúr joghurt
1 bögre fõzött kávé
Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaópor, szódabikarbóna, sütõpor, só).
A tojásokat keverjük össze a joghurttal, kávéval.
Majd dolgozzuk össze a száraz és a nedves hozzávalókat.
20 centis tortaforma alját béleljük ki sütõpapírral és 2 részletbe süssük ki. Kb. 180 fokon, 30 perc.
Fordítsuk ki a rácsból fejjel lefele és hagyjuk kihûlni, ekkor vágjuk félbe. Így lesz 4 lapunk.
A krémhez:
75 dkg mascarpone
10 dkg étcsoki
1 evõkanál holland kakaó
3 dl habtejszín
1 habfix
2 evõkanál porcukor
35 dkg leszemelt ribizli
10 dkg kristálycukor
3 lap zselatin
A leszemezett ribizlit a kristálycukorral együtt törjük össze és fõzzük sziruppá. Szitán csepegtessük le, mintha zselét készítenénk. Kb. 2,5 dl hígabb gyümölcslé lett belõle. Ebbe keverjük el a zselatinlapokat és tegyük félre hûlni, amikor langyos, akkor mehet a habos krémhez.
Olvasszuk fel az étcsokit. A habtejszínt 2-3 porcukorral és a habfixxel verjük fel kemény habbá, majd keverjük hozzá részletekben a mascarponét.
Osszuk ketté a krémet egyikbe tegyük a megolvasztott csokit, plusz 2 evõkanál porcukorral elkevert kakaóport, a másik felébe pedig a kihûlt ribizlis szirupot.
A csokis krém felével kenjük meg a legalsó lapot, utána jött a ribizlis, majd megint egy csokis krém. (Piszkénél ez a sorrend máshogy van.).
Kívülre, felülre a ribizlis krém.
Isteni finom, nem túl tömény, örök hála a receptért Piszkének!
Hasonló bejegyzések:
Szedres csokitorta, the best!
Süti a Mikulásnak: Rózsaszín pöffeteg
Könnyed tavaszi epres csokitorta
Mediterrán csokitorta