Mintás csokinyalókák gyereknapra

2014-05-19

sponsored links



Nagyon látványos csokinyalókákat készíthetünk a Maminti Art mintázósablonok segítségével. A csokinyalókákhoz kétfajta tetszõleges csokoládéra van szükség, hogy jól látszódjon a minta. Használhatunk ét-, tej- és fehér csokoládét, illetve a fehér csokoládét színezhetjük-ízesíthetjük is természetes anyagokkal, pl. porrá õrölt liofilizált gyümölcsökkel (eper, málna, meggy, feketeribizli stb.), matcha teaporral, finomra õrölt zöldpisztáciával. Errõl bõvebben itt lehet olvasni. A csokoládényalókákat tetszõleges feltétekkel is változatossá tudjuk tenni.
A recept eredetileg a Maminti art tavaszi online kiadványában jelent meg, amely ingyenesen lapozgatható itt.

Hozzávalók 10-12 darabhoz:
- 100 g tetszõleges csokoládé
- kb. 30 g, az alapcsokoládétól eltérõ csokoládé
- feltétek ízlés szerint (aszalt vagy liofilizált gyümölcsök, kandírozott virágok, olajos magvak, kókuszchips, ropogós gabonagolyók, kávészemek stb.)

Szükséges eszközök:
- írásvetítõ fólia
- nyalókapálcák vagy méretre vágott hurkapálca



Az írásvetítõ fóliát kozmetikai vattával áttöröljük, hogy biztosan ne legyenek rajta ujjlenyomatok. A kiválasztott mintázósablont az írásvetítõ fóliára helyezzük. Célszerû nem minden, egymás mellé esõ mintát használni a sablonban, helyet kell hagyni a kb. 5 cm átmérõjû csokinyalókáknak. A 30 grammnyi csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. Érdemes sûrûbbre olvadó csokoládét használni, hogy minél pontosabb legyen a minták körvonala. A csokoládét habkártya segítségével a mintázósablon kiválasztott mintáiba kenjük, óvatosan lehúzzuk a felesleges csokoládét, majd lehúzzuk a mintázósablont a kész mintáról.
A 100 grammnyi csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk, majd kb. két teáskanálnyit eloszlatunk mindegyik mintán: figyeljünk arra, hogy a második csokoládé teljesen betakarja az elsõ csokoládéval készült mintát minden esetben. A kanál hátával tudjuk kör alakúra igazítani a csokinyalókát. A csokikorongokba nyalókapálcát illesztünk, a nyalókapálcát a saját tengelye körül elforgatjuk, hogy teljesen befedje a csokoládé, és tökéletesen tartson. Végül tetszõleges feltétekkel szórjuk meg a csokikorongokat. Kb. fél óra hûtés után óvatosan lehúzzuk a kész csokinyalókákat az írásvetítõ fóliáról.

Folytats a blogon ... www.pralineparadicsom.hu/2014/05/mint...

sponsored links

Keres?s