Minion vajaskeksz

2014-01-09

sponsored links

Imádom a kihívásokat. Most kipróbáltam milyen is kekszeket festeni. Olyan érzés, mikor üvegfestékkel készítesz képet az ablakra. Élvezed amikor lassan a szemed elõtt válik teljessé a kép, és igen büszke vagy magadra.

Elsõ festésnek az egyik kedvencemet választottam: Miniont

1

A tészta hozzávalói

35 dkg liszt

20 dkg vaj

1 tojás

csipet só

10 dkg porcukor

2 cs vaníliás cukor

A vajat morzsold el a lisztben és a többi hozzávalóval gyúrj tésztát. Tedd legalább egy órára hûtõbe. Ha nem készíted el az egész tésztát, akkor fóliába csomagolva napokig eláll a tészta.

Alakítsd ki a formákat és 180 fokos sütõben 10-12 perc alatt süsd meg. Vigyázz hamar megég és akkor kiszáradhat.

A mázhoz:

1 tojás fehérje

20 dkg porcukor vagy cukorliszt (a cukorlisztben van keményítõ is így kiváló a máz elkészítéséhez)

A fehérjében keverd el a porcukrot. Az arány változhat, mert minden tojás más és más méret. A lényeg, hogy annyi porcukor kell hozzá hogy amikor elkevered a keverés mintája 15 másodpercig legyen látható, ennyi idõ alatt szépen összefolyik majd.

Ha ez az idõ kevesebb, akkor nagyon folyós lesz, ha több, akkor pedig túl kemény és nehezen formázható. Ezért hívják 15 másodperces máznak.

Különbözõ színezékkel lehet más és más színt elérni és a formát díszíteni. Elõször a körvonalakat kell megrajzolni, majd kitölteni a mázzal. Száradás után jöhet a folytatás. Sok gyakorlást igényel és nem remegõs kezeket. Bár lehet remegõ kézzel még izgalmasabb minták születhetnek.

2



3



4


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/01/09/min...

sponsored links

Keres?s