Mini joghurt torták ? avagy erre is jó a muffin forma

2014-07-23

sponsored links

Sütés nélküli, könnyû, habos desszert, szintén forró nyári napokra?

joghurt torta

Múlt héten futótûzként terjedt a neten, hogy hogyan lehet apró omlettet sütni muffin formában? Tehát omlettet sütni már sokan tudnak így, úgyhogy most jöhet a desszert kategória, de nem, ezúttal nem muffint sütünk a formánkban, csak használjuk az apró mélyedését, hogy cuki egyszemélyes mini tortákat kapjunk, amit kiporciózhatunk a családnak/vendégeknek. A torta önmagában sütés nélküli, de ha ti is szeretnétek egy kis roppanós kekszet az aljára, akkor nyilván ez a kijelentés már nem annyira helyénvaló. Én sütöttem hozzá, de csak azért, mert amúgy is készültek. Szerintem jól passzol hozzá az egyszerû kakaós keksz.

A tortát készíthetitek egyben is, ezt már egyszer mutattam a blogon ITT. Ezúttal gyümölcsjoghurtot használtam, ettõl lett a színe szép rózsaszín. A gyümölcsöt ne feledjétek ki belõle, egyszerûen kívánja a ?süti?. Mondjuk jó sok málnát bele! ;-)

DSCF0440_2

Hozzávalók

4 kis pohár joghurt

25 gramm zselatin (1 csomag)

3-5 ek (por)cukor

(a natúr joghurtba több, a gyümölcsösbe kevesebb)

1 cs. vaníliás cukor

2 dl tejszín

+ 1 ek porcukor

2 nagy marék málna

(vagy más gyümölcs)

A joghurtot a cukorral együtt egy kis lábasba öntjük. Elkezdjük tûzhelyen melegíteni, majd hozzáadjuk a zselatin port, alaposan elkeverjük, és félrehúzzuk, hogy kihûljön. Közben a tejszínt az 1 ek porcukorral kemény habbá verjük. Ezt beleforgatjuk a joghurtba, telepakoljuk gyümölccsel. (Ha barackkal dolgozunk, akkor azt értelem szerûen vagy barackos, vagy natúr joghurtba tegyük, az epresbe érdemes piros gyümölcsöket tenni.)

A muffin forma mélyedéseit kivajazzuk körbe mindenhol. Beleöntjük a krémet, és betesszük a hûtõbe hûlni. Ha kekszet is szeretnénk az aljára, akkor akkora kekszeket süssünk, amekkora a muffin mélyedésének nagyobbik átmérõje. Ezeket a kekszeket negyed óra hûtõs pihi után rá is tehetjük a mini tortákra, akkor már nem fog elsüllyedni. Hagyjuk néhány órát, hogy megdermedjen. Vékony pengéjû kést körbefuttatunk az apró torták körül, sõt én gázláng felett picit megmozgattam a formát, hogy a vaj, amit a kikenéshez használtunk, megolvadjon, ezzel elõsegítve a desszertünk könnyebb kicsusszanását. (Sokáig ne melegítsük, mert a joghurt is olvadozni kezd.) Egy deszkát tettem a forma tetejére, megfordítottam, és kis rásegítéssel (ütögetés, rázogatás) ki is jöttek. Tálalásig tartsuk hûtõben.

Hogy milyen kekszet süss a torták aljára? ITT kutathatsz pár ötlet után.

Ha pedig van kedved, gyere és csatlakozz Facebook-on is hozzám. ITT megteheted! ;-)

Jó étvágyat hozzá!


Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/07/23/mini-...

sponsored links

Keres?s