Mini hot dog gyerekeknek
sponsored links
Na és persze felnõtteknek is. Öltöztessük saját készítésû ruhába a virslit, és süssük meg vacsira. Vagy reggelire. Esetleg a hozzánk érkezõ vendégeknek?.
A fél órás vacsora ötletén felbuzdulva ugyanazt a tésztát alkalmaztam más célokra is, mint például most, ezekre a hot dogokra. Bevált, szerettük. Tudom, a mai világban sokaknál kiveri a biztosítékot a virsli, de azért nem árt tudni, hogy ebbõl is lehet jó (jobb) fajtákat választani. Én 2 áruházlánc elõre csomagolt virslijét használom általában, ezeknek magas a hústartalmuk, és finomak. De nézzük a hot dogokat?.
Hozzávalók
30 dkg liszt
1 tk sütõpor
1 tk só
0,5 dl olíva olaj
1-1,5 dl víz
4 db hosszú virsli
mustár/ketchup
A lisztet a sóval és a sütõporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. 8 részre osztjuk, 4 virslit ketté vágunk, és a tésztát akkora téglalappá nyújtjuk lisztezett felületen, hogy a virsli beleférjen. Mustárt/ketchupot kenünk rá, ráfektetjük a virslit, 2 végén ráhajtjuk a tésztát, majd feltekerjük, és a hajtással lefelé sütõpapírral bélelt tepsire tesszük.
Éles késsel kissé bevagdostam a tetejét. 220 fokos sütõbe tolva pirulásig sütjük. (Kb. 15 perc) Jó étvágyat kívánok!
Ne feledjétek, van Facebook oldalam is, ha szeretnétek csatlakozni,
csak kattintsatok ide: HahoPihe Konyhája
A fél órás vacsora ötletén felbuzdulva ugyanazt a tésztát alkalmaztam más célokra is, mint például most, ezekre a hot dogokra. Bevált, szerettük. Tudom, a mai világban sokaknál kiveri a biztosítékot a virsli, de azért nem árt tudni, hogy ebbõl is lehet jó (jobb) fajtákat választani. Én 2 áruházlánc elõre csomagolt virslijét használom általában, ezeknek magas a hústartalmuk, és finomak. De nézzük a hot dogokat?.
Hozzávalók
30 dkg liszt
1 tk sütõpor
1 tk só
0,5 dl olíva olaj
1-1,5 dl víz
4 db hosszú virsli
mustár/ketchup
A lisztet a sóval és a sütõporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. 8 részre osztjuk, 4 virslit ketté vágunk, és a tésztát akkora téglalappá nyújtjuk lisztezett felületen, hogy a virsli beleférjen. Mustárt/ketchupot kenünk rá, ráfektetjük a virslit, 2 végén ráhajtjuk a tésztát, majd feltekerjük, és a hajtással lefelé sütõpapírral bélelt tepsire tesszük.
Éles késsel kissé bevagdostam a tetejét. 220 fokos sütõbe tolva pirulásig sütjük. (Kb. 15 perc) Jó étvágyat kívánok!
Ne feledjétek, van Facebook oldalam is, ha szeretnétek csatlakozni,
csak kattintsatok ide: HahoPihe Konyhája