Mini cheesecake
sponsored links
Egy újabb Bill Granger recept jön! A mini sajtorták, mint a muffinok, de azért sajtorták:)
De az elkészítésük muffin egyszerûségû és gyorsaságú. Sok gyümölccsel, fagyival, öntettel, bolondítható ezerféle képpen. De önmagában is isteni, egy falat rosszaság:)
Hozzávalók 12db mini sajttortához:
Az alaphoz:
100g omlós vagy zabkeksz, 50g darált mandula, 50g olvasztott vaj
A töltelékhez:
300g natúr sajtkrém, 100ml tejföl, 100g kristálycukor, 1 tojás, 1 tojássárgája, fél tk. vaníliakivonat, 1 ek. reszelt citromhéj vagy lime héj, 50g málna (friss vagy fagyasztott)
A díszítéshez:
friss málnaszemek, fagylalt, gyümölcsöntet, csokiforgács, stb.....
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
A 12 db-os muffin sütõnket kibéleljük papírkapszlival.
A kekszet egy késes robotgépben finomra aprítjuk, hozzáadjuk a darált mandulát és az olvasztott vajat. Jól összekeverjük majd a papírformák aljába 1-1 ek. teszünk a morzsából, amíg el nem fogy. Ez alkotja majd a sajttorta alját, az alapot.
Amíg elkészítjük a krémet, az alapot tegyük a fagyasztóba.
A töltelékhez habosítsuk ki a sajtkrémet a tejföllel és a cukorral. Keverjük bele a tojást, majd a tojássárgáját. Hozzácsorgatjuk a vanília kivonatot, belereszeljük a citromhéjat, majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztaalapokon. Málnával díszítjük, ami majd egy kicsit belesüpped sütés közben.
Mehet is az elõmelegített sütõbe és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Mikor a töltelék megemelkedik és kissé aranyszínû a teteje, kész!
Kihûtjük, kivesszük a papírformából és friss málnaszemekkel szórjuk meg.
Ezután jöhet az élvezet, a fagyi, a csokiöntet, stb.....tovább is van, mondjam még? :)
Jó sütést és jó étvágyat!
Anna
De az elkészítésük muffin egyszerûségû és gyorsaságú. Sok gyümölccsel, fagyival, öntettel, bolondítható ezerféle képpen. De önmagában is isteni, egy falat rosszaság:)
Hozzávalók 12db mini sajttortához:
Az alaphoz:
100g omlós vagy zabkeksz, 50g darált mandula, 50g olvasztott vaj
A töltelékhez:
300g natúr sajtkrém, 100ml tejföl, 100g kristálycukor, 1 tojás, 1 tojássárgája, fél tk. vaníliakivonat, 1 ek. reszelt citromhéj vagy lime héj, 50g málna (friss vagy fagyasztott)
A díszítéshez:
friss málnaszemek, fagylalt, gyümölcsöntet, csokiforgács, stb.....
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
A 12 db-os muffin sütõnket kibéleljük papírkapszlival.
A kekszet egy késes robotgépben finomra aprítjuk, hozzáadjuk a darált mandulát és az olvasztott vajat. Jól összekeverjük majd a papírformák aljába 1-1 ek. teszünk a morzsából, amíg el nem fogy. Ez alkotja majd a sajttorta alját, az alapot.
Amíg elkészítjük a krémet, az alapot tegyük a fagyasztóba.
A töltelékhez habosítsuk ki a sajtkrémet a tejföllel és a cukorral. Keverjük bele a tojást, majd a tojássárgáját. Hozzácsorgatjuk a vanília kivonatot, belereszeljük a citromhéjat, majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztaalapokon. Málnával díszítjük, ami majd egy kicsit belesüpped sütés közben.
Mehet is az elõmelegített sütõbe és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Mikor a töltelék megemelkedik és kissé aranyszínû a teteje, kész!
Kihûtjük, kivesszük a papírformából és friss málnaszemekkel szórjuk meg.
Ezután jöhet az élvezet, a fagyi, a csokiöntet, stb.....tovább is van, mondjam még? :)
Jó sütést és jó étvágyat!
Anna