Mindenmentes Nóri lekvárt fõz
sponsored links
Ki ne szeretné a piacok júliusi gyümölcsözönébõl egy kis tartalékot eltenni télire, hogy egy-egy komorabb, hûvösebb napon elõvehessünk egy kis üvegbe zárt napsütést?
Mikor elkezdtünk cukormentesen enni, egy darabig még vásároltunk bolti lekvárokat: találtunk 65%-os gyümölcstartalmú (kb. 40g CH/100g), nagyon finom lekvárokat - persze mértékkel, de palacsintához, gofrihoz finomak voltak.
Idõvel, ahogy egyre több dolgot készítettem magunknak itthon, s.k. (kenyér, növényi tej, müzliszelet, stb.), arra gondoltam, hogy néhány üveg lekvár még belefér... :) Érdemes volt belevágni, mert miután kiötlöttem az édesítés és a tartósítás módját, hamar kiderült, hogy ezek a leggyümölcsösebb lekvárok, amiket valaha ettünk.