MINDENMENTES CSIGABIGA
sponsored links
Se tej, se tojás, se búzaliszt, se cukor. ;-))
All rights reserved (c) 2017.
Hozzávalók:
? 210 g zabliszt
? 4 ek olívaolaj
? 2 ek útifû maghéj
? 2 ek kakaó
? 8 ek eritrit
? 10 g élesztõ
? 50 g kókuszzsír
? 180 g víz
? csipet só
? 2 ek lenmag frissen darálva
Elkészítés:
A lenmagot ledaráljuk és pár evõkanál addig keverjük, amíg zselés állaga lesz. Az élesztõt langyos vízben elkeverjük és félretesszük. A liszthez hozzákeverjük a csipet sót és két evõkanál eritritet. Az élesztõs vízhez keverjük az útifû maghéjat és az olívaolajat. A folyékony keveréket a lisztre öntjük, hozzáadjuk a lenmag keveréket és összedolgozzuk a tésztát. Letakarjuk, és 30 percre félretesszük. A kókuszzsírt megolvasztjuk és összekeverjük a kakaóval és hat evõkanál ertitrittel. A tésztát két részre osztjuk, és kinyújtjuk, majd megkenjük a kakaóval. Feltekerjük a tésztát. Ugyanezt megismételjük a tészta másik felével is. A rúdból 1 cm-es csigákat vágunk, és sütõpapírral kibélelt tepsiben kicsit hagyjuk kelni, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 20 percen át sütjük. Amennyiben nem elég édes, csurgass kevés mézet a tetejére.
All rights reserved (c) 2017.
Jó étvágyat!
-KockacZukor-