MINDENMENTES CSIGABIGA

2017-01-13

sponsored links

Se tej, se tojás, se búzaliszt, se cukor. ;-))


All rights reserved (c) 2017.

Hozzávalók:

?         210 g zabliszt
?         4 ek olívaolaj
?         2 ek útifû maghéj
?         2 ek kakaó
?         8 ek eritrit
?         10 g élesztõ
?         50 g kókuszzsír
?         180 g víz
?         csipet só
?         2 ek lenmag frissen darálva

Elkészítés:

A lenmagot ledaráljuk és pár evõkanál addig keverjük, amíg zselés állaga lesz. Az élesztõt langyos vízben elkeverjük és félretesszük. A liszthez hozzákeverjük a csipet sót és két evõkanál eritritet. Az élesztõs vízhez keverjük az útifû maghéjat és az olívaolajat. A folyékony keveréket a lisztre öntjük, hozzáadjuk a lenmag keveréket és összedolgozzuk a tésztát. Letakarjuk, és 30 percre félretesszük. A kókuszzsírt megolvasztjuk és összekeverjük a kakaóval és hat evõkanál ertitrittel. A tésztát két részre osztjuk, és kinyújtjuk, majd megkenjük a kakaóval. Feltekerjük a tésztát. Ugyanezt megismételjük a tészta másik felével is. A rúdból 1 cm-es csigákat vágunk, és sütõpapírral kibélelt tepsiben kicsit hagyjuk kelni, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 20 percen át sütjük. Amennyiben nem elég édes, csurgass kevés mézet a tetejére.


All rights reserved (c) 2017.

Jó étvágyat!


-KockacZukor-

Folytats a blogon ... kockaczukor.blogspot.com/2017/01/mind...

sponsored links

Keres?s