Mindenféleségek 2014. év elsõ bejegyzésében

2014-01-13

sponsored links

 A blogírást újra tervezve, elmúlt idõszakom gasztro-képeimet rendezgetve kiderült, hogy minimum húsz olyan blogbejegyzés-címet írtam a Vázlataim közé, amit a közeljövõben tervezek közzétenni (elég tömény ez így a 2014. év kezdeteként?!).

Illene megnyitnom az évet is...

De elõbb le kellene zárnom a 2013-at.
Illetve sok mindent.
Új év, új Élet....ezt terveztem magamnak 2014-re. Pfff....már nem jól indult!!! Hiába akartam! Rájöttem, nem minden múlik magamon. Pedig annyiszor olvastam; ha valamit nagyon akarunk, az sikerülni fog! Én a 2014. évet terveztem vízválasztónak. Nem elég "sodródni", ahogy eddig tettem, a kezembe kell venni az irányítást. Sok minden zárul le nálam a 13-as számmal, ezért gondoltam, hogy a 2013. év is egy ILYEN lehet. Most, vagy soha!
(13 évig dolgoztam elsõ munkahelyemen, 13 év után búcsút vettem Valakitõl. Aztán szintén 13 évet húztam le Mással, részben a 13. számú lakásban, 2013. év egyik hónapjának 13-ájáig. Rendszeresen történik velem az Akármitõl számított 13. napon, 13 hét vagy hónap után Valami fontos...akármi....rengetegszer, nem is részletezném.)

Szóval.... még nincs vége a 2014-nek....és az új, pozitív énemmel ugrok neki! (Csúnyát írok: nem jó buli szerénynek és visszahúzódónak lenni!)

Ezek most talán ide illenek, jobban nem tudnám megfogalmazni:
"Az emberek zöme, ha eltörik: törött marad. És ha veszít, nem tud a padlóról felállni. Ott marad. Nem is kell hozzá súlyos sorscsapás. Egy kis vesztés, egy közepes pofon, egyetlen csalódás elegendõ, hogy egy életre föladja a küzdelmet. Mert nem ismeri lelke mélyét. Nem tudja, ki lakik benne, és milyen erõs. Nincs hite élni. Manapság sok az összetört ember.
Aki abban a tévedésben él, hogy gyenge. És tehetetlen. És erõtlen és fáradt és úgy érzi: nem bírja már tovább. De te ne tartozz közéjük! Te ismerd meg magad! Vesd le magadról a "nem megy" és a "gyenge vagyok" káprázatát.
És merj erõs lenni! Tudd, hogy minden szenvedés és kudarc és vesztés: megpróbáltatás. Azért van, hogy magadhoz térjél. És önmagadból meríts csodálatos erõt. Azért van, hogy feltörjön lényed mélyérõl a vulkán és az atomerõ és az Élõ Víz! Kelj fel, és járj!" (Müller Péter)

"Lehet valamit akargatni, akarni, és lehet AKARNI. Vannak holtpontok az életünkben, amikor padlóra kerülünk. Úgy érzed, hogy nem megy tovább. "Túl nehéz. Nem bírom" - ezek a gondolatok kavarognak a fejedben. Jó szó a "holtpont", mert ilyenkor valami tényleg meghal bennünk: a hit vagy a hitetlenség. Akiben a hit hal meg: föladja. Akiben a hitetlenség: folytatja tovább és megnyeri a csatát."
(Müller Péter)

"Ha az életünk azzal telik, hogy azt várjuk, hogy tökéletesek és golyóállóak legyünk, mielõtt belépnénk a küzdelmek arénájába, végsõ soron folyamatosan olyan kapcsolatokat és lehetõségeket áldozunk fel, amelyekbõl talán soha nem adódik több az életben." (Brené Brown)

Ugye, leszûrtétek belõle a tanulságot?! Én is csak a pozitív részét látom bennük!

MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK BOLDOG(ABB) ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

 (...most döbbentem rá: 13-a van!!!)  

"Márti dala"

Folytats a blogon ... izek-tortak-allatfajtak.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s