Milánói makaróni rengeteg sajttal összesütve
sponsored links
Gyerekkorunk kedvencét, a milánói makarónit hoztuk el nektek. Kit érdekel, hogy egy kamu kajáról van szó, ha ennyire finom?!
Hozzávalók (4 fõre):
- 25 dkg makaróni tészta
- 25 dkg csiperke
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sonka
- ? tk. oregano
- 3 dl passata
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg trapista sajt
- 1 ek. zsemlemorzsa
Egy forró serpenyõben a vékonyra szeletelt gombát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát. Ha kicsit már lepirult, akkor mehet rá a csíkokra vágott sonka. Ha sonka is kapott egy kis színt, akkor hozzáöntjük a passátát. Sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük. Összeforgatjuk az aldentére fõzött tésztával. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal és a zsemlemorzsával a tetejét. 180 fokos sütõben addig sütjük, amíg rá nem pirul a sajt.