Milánói sertésborda.

2014-02-26

sponsored links



 Milánói sertésbordát már többször ettem, viszont én még soha nem készítettem. Ez bizony nagy hiba volt, mert nem csak egyszerû az elkészítése, de a frissen kisült rántott hús, és a paradicsomszószos spagetti nagyon finom így együtt. Elõször csak simán rántott húst terveztem be ebédre, valami egyszerû körettel amikor is megláttam a cserépben a lekókadt, összezsugorodott levelû bazsalikomot. (fogalmam nincs hogy hirtelen miért adta meg magát) Azt már ne kérdezzétek hogy errõl miért éppen a milánói sertésborda jutott az eszembe, mert nem tudnám megmondani. Viszont így rögtön meg is volt, hogy mivel is tálaljam a kisült húst. A paradicsomos mártást  most sûrített paradicsomból készítettem, de nyáron mindenképpen megismétlem a kertben szedett, nap érlelte paradicsomból, na meg friss bazsalikommal megbolondítva.






Hozzávalók a mártáshoz:

5 ek sûrített paradicsom
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
õrölt fehér bors
cukor
2 dl víz
1 ek olívaolaj



 A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sûrített paradicsomot keverjük simára a vízzel.

Egy serpenyõbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát,  a fokhagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután öntsük hozzá a vízzel simára kevert sûrített paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal, és cukorral. Pár perc alatt, néha megkeverve fõzzük készre a mártást.  (közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána)



Továbbá kell még hozzá:

1 cs spagetti tészta
10 dkg sajt
4-6 szelet karaj
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a hús sütéséhez

A spagettit fõzzük ki enyhén sós vízbe, majd szûrjük és csepegtessük le. Ezután alaposan keverjük össze a paradicsommártással, és tálalásig tartsuk melegen.

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk és hagyjuk pár percig állni, hogy a só kellõen átjárja.

Ezután a hússzeleteket forgassuk bele a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába. Végül bõ, forró olajban süssük szép pirosra.

Tálaláskor a paradicsomszószos spagetti halmozzuk a tányérra, majd helyezzük mellé a hússzeleteket, és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/02/m...

sponsored links

Keres?s