Mignonok nyersen ? csokis, mákos, aranylen-mandulás

2014-05-15

sponsored links

Miután a NoMilk-kel egy holnapi bemutatóra készülõdöm, és egyébként a Paleo Fesztiválon is kint leszek velük, ezért kerül fel mostanában annyi Chufamix-es recept.

banner_foodrev-932x223

mignonoschufamixes0Ha szeretnétek – többek között velem is találkozni -, akkor holnap a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba látogassatok el, ahol Food Revolution Day – Jamie Oliver program lesz. A NoMilk egész nap kint lesz, velem pedig 3-6-ig találkozhattok, akár receptkönyveket is  vásárolhattok, melyeket ha kéritek, akkor dedikálok is.

Na és akkor álljon itt azoknak a mignoknak a receptje, melyeket a ma készített tejek “morzsalék maradványából” készítettem.

Csokis mignon – a receptet 20 dkg száraz anyagra vetítve írom le:

  • 20 dkg tejkészítésbõl megmaradt kókuszreszeléket keverj össze 3 evõkanál kakaóporral és annyi eritrittel, hogy megfeleljen az édesség iránti vágyadnak, ízlésednek – 4-5-6 evõkanál?! – hm
  • Keverj a reszelékhez vaníliát, vagy vanília aromát
  • Tegyél a masszához kb. 2.5 dl kókuszolajat
  • Az egészet alaposan keverd össze, és vagy szilikonos formákban – mignon formájúra – dermeszd meg, vagy egy tálcára felkenve a masszát vágd fel apró kockákra az édességet

Mákos mignon – 15 dkg mák

  • A máktej készítésébõl visszamaradt mákot keverd össze egy evõkanálnyi aszkorbinsavval,10 dkg mazsolával, 4-5-6 evõkanálnyi eritrittel
  • A masszához keverjél kb. 2.5 dl kókuszolajat
  • Az egészet alaposan keverd össze, és vagy szilikonos formákban – mignon formájúra – dermeszd meg, vagy egy tálcára felkenve a masszát vágd fel apró kockákra az édességet

Aranylen-mandula mignon – 10 dkg maradvány anyag

  • Az aranylen-mandula fûszerezett tejbõl visszamaradt anyagot, mely állagában tapadós, nyálkás – keverd össze 2.5 dl kókuszolajjal; ha úgy érzed, hogy nem elég édes, akkor tegyél még hozzá ízlés szerint eritritet
  • Az egészet alaposan keverd össze, és vagy szilikonos formákban – mignon formájúra – dermeszd meg, vagy egy tálcára felkenve a masszát vágd fel apró kockákra az édességet

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22735

sponsored links

Keres?s