Mi mindenre jó?!?, laktató és mégis fogyaszt?

2014-05-03

sponsored links

Amennyire laktató, annyira könnyû ? tehát egyáltalán nem hizlal. Tulajdonképpen rendkívül sokoldalú zöldség, sokféleképpen variálható, és gyorsan elkészíthetõ?csak fantáziánk szabhat határt. Akár salátákba apróra, leginkább julienne-re (csíkokra) vágva, hámozatlanul tesszük. Én most egy kicsit megpirítva és töltve hoztam nektek el, az egyik kedvenc receptemet?:) Próbáljátok ki, isteni az íze?, és egészséges?



piritott cukkini medvehagymával és sajttal töltvePirított cukkini medvehagymával és sajttal töltve/avokádó salátával

Hozzávalók:

1 nagyobb cukkini

1 tubus tejszínes natúr krémsajt

? petrezselyem - apróra vágva

1 ek finomra vágott snidling vagy zöldhagyma zöldje

frissen õrölt bors

medvehagyma

- himalája





avokádó

koktélparadicsom

saláta

spenót

pirított sajt - vagy bacon szalonna

Elkészítés:

A cukkinit hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk kb. 2 mm-re, zöldséghámozóval vagy szeletelõ géppel is vághatjuk.

Ha készen vagyunk, akkor egy tálkában a tubus krémsajtot, borsozzuk, és apróra vágott snidlinggel, vagy zöldhagymával ízesítjük, tehetünk bele, ha szeretjük apróra vágott petrezselymet is. Jól keverjük el. Ha túl sûrû egy pici tejszínnel vagy tejfellel hígítsuk.

piritott cukkini - avokádó salátával

Ezt követõen egy serpenyõbe pici olíva olajat hevítsünk, és a cukkini szeleteket sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt pirítsuk meg, és utána szedjük papírszalvétára.

piritott cukkini medvehagymával sajttal töltve1piritott cukkini medvehagymával sajttal töltve

Fogjuk cukkini szeleteket és fektessük le egymás mellé hosszában, aztán rá széltében, és tegyük rá a medvehagymát, és kenjük rá a sajtkrémet és csomagoljuk össze. Ha szétcsúszna, rögzítsük egy hústûvel. Ezt követõen süssük át a serpenyõben.

Készítsük el a salátát, pucoljuk meg az avokádót, és vágjuk szeletekre. Tegyük egy tányérra a salátát, spenótot, avokádót, szórjuk meg pirított baconnal vagy kínáljuk sült sajttal, borsozzuk és locsoljuk meg egy kis citromlével.

piritott cukkini medvehagymával és sajttal töltve1

Az egészséges étrendbe is beilleszthetõ, illetve a vegetáriánusok is fogyaszthatják.



*Tudtad?

Kedvezõ élettani hatás

Forrás: fitway.hu

A cukkini 95%-a szöveti víz: kiválóan pótolja a szervezet vízszükségletét. Sokféle ásványi anyagot (mangán, kálcium, magnézium, kálium, réz, foszfor, cink) és vitamint (A, B1, 2, 6, 9) tartalmaz. Folsavban és élelmi rostban gazdag. Béta-karotin és C-vitamin tartalmánál fogva védi az érfalat. Csökkenti az asztma, a csont-ízületi és a reumatikus gyulladások kockázatát.

Vásárlása
:

A kisebb, keskenyebb cukkinik íze édesebb, magvaik puhák. A héj legyen fényes, foltosodástól, puhulástól mentes. A kocsány legyen puha: a kemény kocsány régi szedésre, túlérettségre utal. Ez a cukkini is ehetõ, de sokkal rostosabb és a magvait nyersen már nem tudjuk könnyedén elfogyasztani.

A méretéhez képest szokatlanul könnyû cukkini már sok vizet veszített, tehát régen szedték le. A sérülékeny cukkinit óvatosan szállítsuk. Hûtõszekrényben 5-7 napig tárolható. A helyenkénti megpuhulás a romlás jele: ekkor azonnal használjuk fel a még ép részeket. Csakis felhasználás elõtt mossuk meg.

Jó étvágyat!

Klarissza




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s