Mexikói ízesítésû sertés szeletek
sponsored links
Mint mindig, most is törtem a fejemet, mit készíthetnék el gyorsan, amit a gyermekem is megeszik, hamar elkészül, beleillik a mostanában (5 hete) uralkodó költözési programunkba. Arra jutottam, hogy úgy lesz jó, ha kora reggel bepácolok néhány szelet húst, aztán amikor hazaérünk holt fáradtan, nekem csak a grill alá kell nyomnom és kész az ebéd. Így is lett. Ezért elõször egy kis fûszerkeveréket állítottam össze.
Hozzávalók:
A mexikói fûszerkeverékemhez:
Elkészítése:
A hússzeleteket megkentem olívaolajjal és alaposan megszórtam a fûszerkeverékkel. Szorosan lefóliáztam, hogy ne érje a levegõ és a hûtõben pihentettem jó fél napot. Természetesen nem árt meg neki az sem, ha csak másnap sütjük meg, sõt... Mikor megjöttünk és bepakoltuk az az napi adag miegymást, akkor kitettem a húst a pultra, hogy összemelegedjen a környezetével. Csak ekkor sóztam meg. A szeletek közé dugtam néhány koktélparadicsomot is, had süljön meg közte az is. Bekapcsoltam a grillt 200 fokra, és amikor izzott, alá toltam a sütõpapírral kibélelt tepsibe fektetett hússzeleteket. 6-7 percig sütöttem mindkét oldalát, majd kivettem, letakartam alufóliával és pihentettem 10-15 percet alatta. Ez alatt szépen visszapuhult a hús és nagyon finom omlós lett.
Egy jó kis csípõs chili jam remek kísérõje lehet ennek az ételnek.
Hozzávalók:
A mexikói fûszerkeverékemhez:
- 1 ek egész római köménymag
- 1 ek szárított oregáno
- 1 tk szárított zellerlevél
- 1 tk egész bors
- 1 tk himalájasó
- 1 tk egész koriandermag
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1/2 tk chilipehely
- 1/2 tk cayenne-bors
- 1/2 tk fahéj
- 3 szem szegfûszeg
- 1 kk rózsabors
- 80 dkg csontos sertés tarja
- 1 ek Maldon só
- 3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket megkentem olívaolajjal és alaposan megszórtam a fûszerkeverékkel. Szorosan lefóliáztam, hogy ne érje a levegõ és a hûtõben pihentettem jó fél napot. Természetesen nem árt meg neki az sem, ha csak másnap sütjük meg, sõt... Mikor megjöttünk és bepakoltuk az az napi adag miegymást, akkor kitettem a húst a pultra, hogy összemelegedjen a környezetével. Csak ekkor sóztam meg. A szeletek közé dugtam néhány koktélparadicsomot is, had süljön meg közte az is. Bekapcsoltam a grillt 200 fokra, és amikor izzott, alá toltam a sütõpapírral kibélelt tepsibe fektetett hússzeleteket. 6-7 percig sütöttem mindkét oldalát, majd kivettem, letakartam alufóliával és pihentettem 10-15 percet alatta. Ez alatt szépen visszapuhult a hús és nagyon finom omlós lett.
Egy jó kis csípõs chili jam remek kísérõje lehet ennek az ételnek.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.