Mexikói csípõs csirkemell

2014-05-15

sponsored links

Imádjuk a csirkemellet, imádjuk a babot, és természetesen imádjuk a kukoricát is, így imádjuk ezt a finom mexikói csípõs csirkét is. Sõt, most már szinte bármit imádunk, ami meleg étel, ami fõtt étel, mert az elmúlt hónapban nem túl sok ilyenhez volt szerencsénk. 



A társasházban ugyanis, ahol lakunk, a gázvezeték-hálózatelöregedése miatt elzárta a gázt a Fõgáz (ezúton is köszönjük, hogy ezt még a fûtési szezon vége elõtt tette két héttel, mert így egy hat hónapos csöppséggel kellemesen érezhettük magunkat a néha alig 16-17 fokos lakásban), és csak akkor volt hajlandó újra megnyitni, amikor kicserélték a házban az összes gázcsövet. Mivel a házban mindenhol gázról ment a fûtés, a tûzhely és a meleg víz is, a 33 gáz nélkül töltött nap egy kissé megviselte a lakókat, köztük minket is. Ugyan sikerült beszereznünk egy indukciós fõzõlapot, de azon nem olyan egyszerû a fõzõcskézés, meg hát nem is jó rá mindenfajta edény, így csak egyszerûbb ételeket ettünk, valamint sok-sok szendvicset. Amikor végre újra lett gáz, már nagyon kellett valami finom, valami egyszerû, valami fõtt! Az én drágám ezt a finomságot készítette második fogásnak. Az elsõ pedig egy nagyon finom zöldségleves volt...

Hozzávalók a mexikói csípõs csirkemellhez:
- 1 kg csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evõkanál étolaj
- 1 mokkáskanál chilipor
- 1 doboz morzsolt kukorica konzerv
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 2 evõkanál ketchup
- 1 mokkáskanál szárított kakukkfû
- konyhasó
- õrölt bors

Mexikói csípõs csirkemell elkészítése:
A csirkemellfilét megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, és serpenyõben forró olajon megpirítjuk. Rátesszük a húst, felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5-2 dl), majd a chiliporral, sóval, borssal megszórjuk és nagyjából 10 percig pároljuk. Ezt követõen belekeverjük a leöblített kukoricát és babot, ketchuppal és kakukkfûvel ízesítjük, és 10 percig fõzzük fedõ alatt, hogy ne párologjon el róla az összes lé. Párolt rizzsel kínáljuk. A recept egy 2009-es Kiskegyed Konyhájából való, és mindennel együtt megközelítõleg 40 perc alatt megvan.

Mindenkinek jó étvágyat ehhez az isteni finomsághoz. :-)

Folytats a blogon ... eztfaldfel.blogspot.com/2014/05/mexik...

sponsored links

Keres?s