Mexikói csirkeragu

2014-04-18

sponsored links


Hozzávalók: 2 ek. szõlõmagolaj, 1 vöröshagyma apróra vágva, 3 tk. barna nádcukor, 3 gerezd fokhagyma apróra vágva, 2 tk. chipotlepaszta, 1 darabolt konzerv paradicsom ( 400 g), 70 dkg csirkemellfilé,

Elkészítése: forrósítsuk fel az olajat egy közepes méretû serpenyõben és kb. 5 perc alatt pároljuk benne üvegesre a vöröshagymát. Ha a hagyma már kezd barnulni, az utolsó percre a fokhagymát is mellé tesszük. Keverjük bele a cukrot, a chipotlepasztát és a paradicsomot. Végül tegyük a csirkét is a serpenyõbe, kanalazzunk rá a szószból és lassú tûzön pároljuk 20 percig, hogy a hús átfõjön. Majd a csirkét vegyük ki a serpenyõbõl és két villa segítségével aprítsuk fel,majd a húsdarabokat tegyük vissza a szószba. Tálaláskor díszíthetjük korianderrel, felszeletelt lila hagymával , tortillát vagy rizst kínáljunk mellé.





Folytats a blogon ... malnakonyha.blogspot.com/2014/04/mexi...

sponsored links

Keres?s