Mexik?i recept szerint: szilv?s-z?lds?ges csirke

2014-04-28

sponsored links

V?gre egy mexik?i recept, amibe nem kell cs?p?s :). Igaz?b?l semmi olyan hozz?val? nincs benne, amit a mexik?i konyha kapcs?n, r?gt?n r?v?gn?k: kukorica, bab, chili, nyomuk sincs. A recept Chiapas ?llamb?l sz?rmazik, ?s az a titka a specialit?snak, hogy a csirk?t el?z?leg bep?coljuk, ?gy m?r f?z?s el?tt ?tj?rja a fokhagyma pik?ns ?s a fah?j ?des arom?ja. 



Mexik?i recept szerint: 
szilv?s-z?lds?ges csirke

Hozz?val?k:
  • 1 fej hagyma
  • 4 cikk fokhagyma
  • 1 kk ?r?lt fah?j
  • s?
  • 1 kg csirkemell
  • 3 s?rgar?pa
  • 1 cukkini vagy 2-3 kisebb zsenge t?k
  • 4 krumpli
  • olaj
  • vaj
  • bab?rlev?l
  • rozmaring
  • 1/2 l h?sleves alapl?
  • 2 dl sz?raz feh?rbor
  • kb. 24 szem magozott aszalt szilva
  • 1 ek ?tkez?si kem?ny?t?

Elk?sz?t?s:

  1. A megtiszt?tott hagym?t lereszelj?k, ?s ?sszekeverj?k a z?zott fokhagym?val, fah?jjal, s?val. 
  2. A k?zepes darabokra v?gott csirkemelleket bed?rzs?lj?k a fokhagym?s p?ccal ?s n?h?ny ?r?t lef?dve pihentetj?k, hogy ?tj?rj?k az ?zek.
  3. A s?rgar?p?t ?s a t?k?t megtiszt?tjuk, f?lcentis karik?kra v?gjuk.
  4. A cukkinit s?s v?zben 5 percig f?zz?k, a s?rgar?p?t pedig 10 percig. 
  5. A krumplikat megh?mozzuk is szint?n s?s v?zben 20 percig f?zz?k. Kiszedj?k, majd miut?n kih?lt, karik?kra v?gjuk.
  6. Egy l?bosban vajat ?s olajat hev?t?nk, beletessz?k a p?colt csirkemelleket, majd t?bbsz?r megforgatva pirosra s?tj?k. 
  7. Hozz?adjuk a bab?rlevelet, rozmaringot (1 ?gacska), majd fel?ntj?k az alapl?vel. Lass? t?z?n, fed? alatt, f?l ?r?n ?t f?zz?k.
  8. Ezut?n fel?ntj?k a borral ?s addig f?zz?k, m?g a fele folyad?l elf?.
  9. Hozz?adjuk a z?lds?geket ?s az aszalt szilv?t, tov?bbf?zz?k 10 percig.
  10. A kem?ny?t?t elkeverj?k 3 ev?kan?l v?zben ?s az ?telhez adjuk, elkeverj?k. 2 percig forraljuk.

Folytats a blogon ... kataakonyhaban.blogspot.com/2014/04/m...

sponsored links

Keres?s