Mester gyorsétterem és kávézó

2012-08-25

sponsored links

Újra visszatérünk a Mester utcába, mégpedig a 26. szám alatti Mester gyorsétterem és kávézóba. A gyorsétterem szótól nem kell megijedni, egy nagyon jó kis kifõzdérõl van szó.

A hely egy újépítésû társasház utcafrontján található, nagy ablakokkal, jó idõben az étkezde elé kirakott asztalokkal, így már messzirõl felhívja az ember figyelmét, itt bizony az étkezésé a fõ szerep. A belsõ tér elrendezése nagyon szerencsés, mivel a kiszolgáló pult hátul van, így meglehetõsen sok hely marad az asztaloknak. Talán ezen a helyen volt a legtöbb asztal, így férõhely is, plusz még a kintiek. A hely légkondicionált, ami külön örvendetes. Bár én ottlétünk alatt meglehetõsen izzadtam, mert az ablak mellett ültünk, ahol épp rám sütött a nap. Miközben ebédeltünk épp olimpiás kézimeccs ment a tv-ben, ugyanis az is van, de gondolom máskor is be van kapcsolva. Az asztalokon, vagy az evõeszközös pulton találunk kancsóban vizet is. Ezt nagyon szeretem az ilyen helyekben, mert van, ahol egy fél menü árába kerülnek az italok. Nagy táblán krétával fel van írva minden étel árral együtt, plusz még a pultban is láthatjuk õket, így a választás nem okoz gondot. Van menü is, két fajta. Sajna az általam kiválasztott elfogyott, mire odaértünk, de tudtam választani mást a többi étel közül. Nagy meglepetésemre ez sem került sokkal többe, pedig lelki szemeim elõtt már láttam, hogy több ezer ft-ot itt hagyunk majd, de szerencsére nem így történt, aminek nagyon nagyon örültem. Azt nem tudom, hogy külföldi tulajdonban van-e az üzlet vagy sem, de az biztos, hogy a pénztárnál egy csíkszemû állt. Ezen kicsit meglepõdtem, de ha mégis az övéké, akkor elismerésem, mert jó helyet csináltak.

Belsõ tér: túl sokat nem lehet errõl se mondani, egyszerû, a célnak teljesen megfelelõ, pozitívum, hogy a belsõ tér nagy, sok asztallal, van légkondi, tv, szóval panaszra nem lehet ok.
Választék: meglehetõsen sokféle étel közül választhatunk, mindenki talál az ízlésének megfelelõt.
Ár: ez teljesen korrekt, talán 700 ft a legdrágább étel (mátrai borzaska köret nélkül), de bõven össze tudunk válogatni olyan ételeket, amikkel ennél  olcsóbban kijövünk. A köretek, egységesen 250 ft-ba kerülnek (a tükörtojás kivételével), ez örvendetes, vannak olyan helyek, ahol ezért még külön elkérnek akár 3-400 ft-ot is.
Ételek: nem érheti szó a ház elejét, az ételek finomak, az adagok megfelelõek.

Araniel ebédje: májgombóc leves, gombapaprikás nokedlivel
Edmond ebédje: gyümölcsleves, chilis bab, 1 szelet kenyér.

Sajnos mikorra odaértünk, addigra elfogyott az a menü, amit én kinéztem, ha jól emlékszem vadas volt, így kénytelen voltam az étlapról választani. Szerencsére nem volt nehéz dolgom. Májgombóc levest már nagyon régen ettem, így erre esett a választásom. Kimondottan finom volt. azt mondjuk nem tudnám megállapítani, hogy a gombócokat is õk készítették-e, de nem is érdekes, mert az egész leves finom volt, ráadásul jó sûrû is, nem sajnálták belõle a cuccot. A gombapaprikástól kicsit tartottam, de szerencsére alaptalan volt a gyanúm. Jó sûrû, szaftos, gazdag ízû ragut kaptam, kellõ mennyiségû tejföllel és fûszerekkel. A nokedli az nokedli, semmi extra, de jól ment a paprikáshoz. A gyümölcslevesbe is belekóstoltam, nagyon finom volt, jó ízû és vegyes gyümölccsel készült, ami kifejezetten jót tett neki. A chilis babról szintén csak pozitívumot tudok mondani, finom volt és kimondottan nagy adag?mármint nekem. Összegezve azt mondhatom, hogy teljesen meg vagyok elégedve a hellyel, negatívuma, a nem sokkal mellette lévõ hamizóval egyetemben, hogy ?messze? van tõlünk.

Az ebéd egy menüvel (leves+fõétel), egy levessel, egy fõétel+körettel, egy  szelet kenyérrel 1950 Ft-ba került.

Értékelés 10/7

Edmond értékelése

Elég régen jártam itt legutóbb, talán már egy éve is volt. Akkor még rendre tömve volt a hely, most a közeli konkurencia miatt azért enyhült a zsúfoltság. Meglepetésként ért, hogy mennyivel finomabb lett az étel! Régen sem volt rossz, inkább csak átlagos, de most kimondottan finom volt. Különösebb negatívumot nem tudok felhozni a hellyel kapcsolatban, talán csak annyit, hogy mint sok másik helyen, úgy itt is elég hamar elfogy a menü, szóval a késõn ebédlõknek ez nem igazán kedvez.

10/8

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket



Folytats a blogon ... https://araniel.wordpress.com/2012/08...

sponsored links

Keres?s