Mert duplán a legjobb? a ?csakazértis? plusz egy kis rafinériával?

2014-07-18

sponsored links

Szeresd, élvezd, légy a része?, mert isteni kreációt tudunk varázsolni, egy kis ötletességgel. Hiszen a munka oroszlánrészét, már elõzõleg elvégeztük. Viszont egy kis rafinériával egyszerû, finom és egészséges vacsorát kreálhatunk, 30 perc alatt. Mint ahogy írtam a ?csakazértis pizza? receptemnél, hogy az alaptészta mennyiségét el szoktam felezni, így tettem most is. Ezt használtam fel az alábbi receptemnél, nézd csak meg, gyorsan hogyan is?, jó jó, most nem pizza lett belõle, ? az is lehet persze ?, de már csak azért sem, hogy ne legyen unalmas a heti vacsora? :)

sajtos-joghurtos töltött batyu7Klarissz sajtos-joghurtos töltött batyu

Hozzávalók:

Teljeskiörlésû pizza elkészítését itt találod:

http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/07/15/buntudat-nelkuli-elvezet-lemondasok-nelkul/

Töltelék:

2-3 ek görög joghurt

1 szelet görög feta sajt ? apróra tördelve

1 fél lilahagyma apróra vágva

5 db oliva bogyó apróra vágva

2-3 dkg light reszelt sajt

1 gerezd fokhagyma ? apróra vágva

egy kicsi csipet ötbors fûszerkeverék ? mozsárban összetörve

4 db bazsalikom levél ? apróra vágva

2-3 szelet felvágott ? gépsonka, zalahús, csirkehúsos felvágott ? bármi jó, ami otthon a hûtõben található

Elkészítés:

Kivesszük a hûtõbõl a félre tett pizza tésztánkat, én most ezt is elfeleztem, másik felét vissza tettem a hûtõbe: - naná, hogy ebbõl is egy másik ötlet fogalmazott már meg a buksi fejemben ? :), de azt majd legközelebb hozom -.

sajtos-joghurtos töltött batyu4

Szóval a kint marad másik tészta részt és 20-30 percet pihentetjük, ezt követõen átgyúrjuk. Egy pici teljeskiörlésû lisztet szórunk a nyújtandó felületre, és kör alakúra, vékonyabbra - de azért ne legyen túl vékony ? kinyújtjuk.

sajtos-joghurtos töltött batyu2

Ha kész, hagyjuk pihentetni, amíg összekeverjük a tölteléket. A fenti hozzávalókat egy tálban keverjük össze és majd ezzel fogjuk megkenni a tésztánkat, addig tegyük félre.

sajtos-joghurtos töltött batyu1

Hevítsük fel a serpenyõt, egy ek kókuszzsírral.

sajtos-joghurtos töltött batyu4 sajtos-joghurtos töltött batyu3

Amíg melegszik, addig töltsük bele az egyik felére az összekevert tölteléket, lapítsuk/simítsuk el egy kicsit, hajtsuk rá a másik tészta oldalát.

sajtos-joghurtos töltött batyu5

Ha kész, lisztezett villával a széleit nyomkodjuk össze, úgymond zárjuk be a batyut, így kapunk egy félhold alakú töltött tésztát.

sajtos-joghurtos töltött batyu6

Ha készen vagyunk, tegyük bele a serpenyõbe és pirítsuk meg az egyik, majd óvatosan fordítsuk át és a másik oldalát is süssük meg.

sajtos-joghurtos töltött batyu8

Melegen, azonnal tálaljuk, díszítjük paradicsommal és bazsalikommal.

Jó étvágyat!

Klarissza


Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s