Mentás uborkaleves
sponsored links
A nyári kánikulában mi sem jön jobban mint egy jól behûtõt, mentás uborkaleves. Frissítõen hat a szervezetre, egészséges, serkenti a gyomor mûködését és nem utolsó sorban keveset kell bíbelõdni vele a konyhában. Hagyma helyett készíthetjük fokhagymásan is és aki idegenkedik a mentától, az helyettesítheti kaporral.
Hozzávalók 2 személyre: 4 uborka, 4 dl joghurt, 1-2 evõkanál olívaolaj, 2-3 szél petrezselyemlevél, 1-2 szál menta, 1 kis csokor metélõhagyma, 1 kis hagyma, só, bors
Elkészítése:
1. Elõkészítjük a hozzávalókat.
2. Az uborkát megmossuk, végeit levágjuk és kockára vágjuk, a hagymát pedig megpucoljuk és szintén kockára vágjuk.
3. A zöldfûszereket megmossuk, a petrezselyem és a menta leveleit letépjük a szárról, a metélõhagymát összevágjuk.
4. Az összes hozzávalót késes aprítóba tesszük és apróra vágjuk benne.
5. Hozzáadjuk a joghurtot és krémesre turmixoljuk.
6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük az olajat és összekeverjük. Tálalás elõtt jól lehûtjük.