Mentás rebarbara befõtt

2014-05-04

sponsored links

Egyszerû kompótrecept, igazából semmi extra nincs benne, de a fiam nagyon szereti. Hasonlít az almakompótra az ízvilága, hiszen fahájas és savanykás. Így lehet megszerettetni a családdal a rebarbarát :.).

Mentás rebarbara befõtt

Hozzávalók 3 liter befõtthöz: 4 – 5 szál megtisztított rebarbara szál, víz, 6 evõkanál cukor, kevés fahéj, darab 1-2 szegfûszeg, 1 darab csillagánizs, 1 marék friss menta.
Elkészítése: A rebarbaraszárakat megmossuk, lehúzzuk a héjukat és 1 cm-es darabkákra vágjuk. A mentát apróra vágjuk. Kb. 3 liter vizet felteszünk fõni, hozzáadjuk a fûszereket és a cukrot. Amikor forrt a víz, hozzáadjuk a rebarbarát. Pár percig (max. 3 perc) hagyjuk fõni.  A rebarbara savanykás, de  nem kell agyoncukrozni, mert amit nyerünk a rebarbarával, elrontjuk a cukorral. Savanyú nyári, frissítõ italnak kell elfogadni. Hûtõben pár napig tárolható.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/05/04/mentas...

sponsored links

Keres?s