Mentás csokoládé fagylalt

2014-08-14

sponsored links

Most már egy szavunk sem lehet folyamatosan meleg van és még az esõ sem esik. Vagy mégis?  Bárcsak lógathatnám a lábamat valamilyen vízparton. Mivel erre elég kicsi az esély, inkább fagyival hûtjük magunkat.






Mentás csokoládé fagylalt
Hozzávalók:
500 ml 20%-os tejszín
150 ml tej
80 g cukor
5 tojás sárgája
100 g étcsokoládé (jó minõségû legalább 70%-os)
50 g holland kakaópor
1 marék menta levél

Elkészítés:
A tejszínt forraljuk fel a menta levelekkel, majd lassú tûzön fõzzük pár percig. Minél tovább ázik benne, annál intenzívebb lesz az íze. Szûrjük le, majd tegyük vissza a tûzhelyre és adjuk hozzá az étcsokoládét. Továbbra is csak alacsony lángon fõzzük tovább.
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, és a kakaóporral, majd öntsük fel a tejjel. Adjuk hozzá a csokoládés tejszínhez, majd emeljünk egy picit a hõmérsékleten és 80°C-ra melegítsük fel úgy, hogy folyamatosan keverjük. Jó sûrû krémet kell, hogy kapjunk.
Kihûtjük, majd lefedjük és hûtõbe tesszük egy éjszakára.
Másnap kihabosítjuk és fagyigépbe töltjük. 30 perc alatt kifagyasztjuk. Szerintem gép nélkül is mûködhet, mivel nagyon krémes. Ekkor tegyük mélyhûtõbe és 20 percenként kivéve keverjük át. Ezt ismételjük meg 4-5 alkalommal.


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/08/menta...

sponsored links

Keres?s