Mentás csokis milkshake, füstölt makrélakrém reggelire - paleo

2014-03-01

sponsored links





A hétvégi kényeztetõ reggeli sorozat folytatódik, jó ideje már ilyesmiket készítek hétvégre, smoothie, shake és még a gyerekeim is imádják õket. A füstölt makréla nagyon finom, és egészséges, isteni szendvicskrémet lehet készíteni belõle, vagy salátákba is remek. Én most fõtt tojást töltöttem meg vele, salátával ettem, nagyon jó volt. Ritkán van idõm ilyen leülõs kényelmes reggelire, ráadásul még le is kell fotózni, de ez egyben az ebédem is.
A recept innen, nem csokis, kakaópor van benne, de ettõl még ugyanolyan finom. Érdekes, mert nem igazán kedvelem a mentás csokikat, de ez nagyon ízlett nekem. Az eredeti receptben még tej sincs, én azért tettem bele kevés kókusztejet.

A milkshake hozzávalói:
2,5 dl hideg víz (nálam a fele kókusztej)
1 db fagyasztott banán (+ pár szem datolya nálam)
3-4 nagy evõkanál mandulavaj
3 ek. cukrozatlan kakaópor
pár szál menta (ízlés szerint)
1/2 tk vanília esszencia)

A makrélakrémhez:
20 dkg füstölt makréla
4-5 fõtt tojás sárgája
1 egész fõtt tojás
só, bors
1 tk. lime lé
2 db. újhagyma apróra vágva
1 tk. reszelt torma (ízlés szerint)
2 ek. kókuszkrém

A milkshakehez a hozzávalókat a turmixgépbe tettem elõször csak kevés folyadékkal leturmixoltam, majd hozzáadtam a többi folyadékot és simára kevertem. Elég sûrû, ízlés szerint lehet hígítani, plusz édesítõ nekem nem kellett hozzá, kellemes étcsokis íze van így, ha valaki nem szereti a mentát, az is kihagyható. Mandulavaj helyett szintén jó a kesuvaj, napraforgóvaj, törökmogyoróvaj, stb. A makrélakrémhez a tojásokat megfõztem, a sárgákat a hallal (a bõrét lehúztam elõtte) és a többi hozzávalóval elkevertem, én csak úgy rusztikusra, de lehet krémesre is. Ha nem tojást töltök meg vele, akkor elég 2 db egész fõtt tojás is hozzá. Kenyérre kenve is nagyon finom, de akár sós palacsintákat is lehet vele tölteni, felvágva remek elõétel.






Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/03...

sponsored links

Keres?s