Mennyei málnás rebarbarás cobbler

2014-07-14

sponsored links

montazs02

Napok óta készülök kitenni ezt a receptet, de mindig közbejött valami… hol egy romantikus sorozat, a Downton Abbey negyedik szériájának befejezése, hol a 24 sorozat kilencedik szériájából zárkóztam fel :) , hol pedig a fáradtság. Igen, beismerem sorozatfüggõ vagyok, de megválogatom, hogy mit nézek. Igazából nagyon keveset, mert nincsen TV-nk és csak online tudok az ilyenekbe bekapcsolódni, meg esténként – amikor nyugalom van – annyi mindent szeretnék csinálni, hogy a sorozat csak alkalmanként fér bele, de akkor belehúzok és néhány este alatt igyekszem utolérni magam. Tegye fel a kezét, aki nem néz sorozatokat! :) Kíváncsi vagyok nektek melyik a kedvencetek… megírjátok nekem kommentben?

_MG_9171_a

És akkor cobbler… ismeritek ezt a sütit? Hasonló a crumble-hoz, a felépítését tekintve (alul gyümölcs, felül a tészta). Amikor I. elõször megkóstolta, csak ennyit mondott: “Nem tudom, hogy csináltad, de ez isteni!” :) Alulra kerülhet bármilyen gyümölcs, de én szeretek olyat használni, amelyik sütés hatására levet ereszt, így sûrû szirupos lesz a tészta alatti rész mire elkészül. A legjobbak szerintem a bogyós gyümölcsök, de jó lehet almából, körtébõl és szilvából is. Lila Fügétõl vettem a receptet, õ eperbõl készítette, én azonban málnát és rebarbarát használtam hozzá. Enyhén van édesítve, szóval teljesen érzõdik a gyümölcs savanykássága, ami szerintem tökéletesen passzol az édeskés, puha tésztához. Nagyon gyorsan össze lehet állítani, csak a sütési idõt és a hûlést kell kivárni és a mennyei desszert már a tányérkánkban várja, hogy elfogyasszuk. :) Tökéletes délutáni vagy késõ esti desszert egy gombóc vanília fagyival, azonban reggeliként is megállja a helyét!

_MG_9173_a

Málnás rebarbarás cobbler

Hozzávalók 6-8 fõre:
- 500 g málna
- 500 g rebarbara, felszeletelve
- 2 evõkanál tápióka (vagy kukorica) keményítõ
- 3 evõkanál nádcukor
- 1 bio citrom reszelt héja
- 250 g simaliszt
- 100 g hideg vaj, felkockázva
- 50 g nádcukor + szóráshoz a tetejére
- 150 ml tejszín
- 1 tojás
- 1 csomag foszfátmentes sütõpor
- csipet só

Vajazzunk ki egy téglalap alakú tepsit (sütõtálat) és melegítsük elõ a sütõt 170 fokra.

Egy tálban keverjük össze a málnát, a rebarbarát, a keményítõt, a 3 evõkanál nádcukrot és a citromhéjat, majd öntsük a tepsibe.

Kitchen Aid híján öntsük egy tálba a lisztet, a sót, a sütõport és kézzel morzsoljuk el benne a hideg vajat. Adjuk hozzá az 50 g nádcukrot és keverjük el. Egy kis tálkában verjük fel a tojást, öntsük hozzá a tejszínt, majd ezt a keveréket adjuk a tésztához és keverjük össze. Enyhén ragadós tésztát kell kapnunk, amit aztán evõkanállal szaggassunk a gyümölcs tetejére.

Szórjuk meg nádcukorral és süssük 170 fokon kb. 35-40 percig. Akkor jó, ha a gyümölcs szirupos és felbugyogni látjuk a tészta alól, a teteje pedig aranybarnára pirul.

Most is volt asszisztensem fotózáskor… :)

montazs01


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2014/07/mennyei...

sponsored links

Keres?s