Mennyei epertorta

2014-03-28

sponsored links

Teljesen rákattantam erre a tortára, vagy nem tudom mi van velem, de imádom :)
A hûtõt pedig teljesen beterítette az eperillat, ettõl jobb dolog mondjuk nem is történhetett volna vele...



A krémhez:
  • 400 g habtejszín (én most Cserpest használtam)
  • 400 g eper
  • 100 g eper
  • 400 g fehércsoki


Farkas Vilmos receptje.
Egy nappal a piskóta elõtt érdemes elkészíteni.

  1. A tejszínt felforralom, közben a csokit kockákra töröm, az epret pedig megmosom, szárazra törlök, levágom a csumájukat, és félbevágom õket.
  2. Mikor a tejszín felforrt, elzárom alatta a gázt, beleöntöm azonnal a fehércsokit, és addig keverem, amíg az összes csoki el nem olvad benne.  
  3. Ezután megy bele az összevágott eper is, majd az egészet botmixerrel addig turmixolom, amíg szép sima lesz.  
  4. Ekkor beteszem a hûtõbe, másnapig ott fog pihenni.
  5. Másnap, miután kihûlt a piskótám, a 100 g epret szintén megmosom, levágom róla a zöldet, papírtörlõvel felitatom róla a nedvességet, és apró darabokra vágom.
  6. A krémet kihabosítom, nekem kb. 6 perc volt. A joghurtos állagból krémes állagnak kell lennie.


Piszke receptje adta az ihletet a torta tésztájához, de némiképp módosítottam rajta. Voilá, egy 18 cm-es tortakarikához:

  • 165 g liszt
  • 263 g cukor
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • pici só
Ezeket a hozzávalókat simán elkeverem.

Ezeket pedig robotgéppel keverem simára :)
  • 2 tojás
  • 160 g natúr joghurt
  • 75 g olaj
Most pedig a két tál tartalmát eggyé kavargatom.

  • Sütõpapírral kibélelt tortaformába öntöm a masszát, és 180 fokra elõmelegített sütõben, légkeverés nélkül kb. 45 percig sütöm. A tûpróba nem fog használni, mert a belseje sütés után is szaftos, csokis marad.
  • Miután kihûlt a piskóta 3, vagy 4 felé vágom, illetve ha felpúposodott, akkor késsel igazítok a formáján.

Jöjjön a torta betöltése.
  • A legszebb piskótalapot hagyom meg a felsõ lapnak.
  • Magam elé veszek egy piskótalapot, megkenem krémmel, potyogtatok rá epret a felaprítottból. Jön még egy piskótalap, krém, eperpotyogtatás, és így tovább...
  • A végén hagyok egy adag krémet a díszítéshez.
  • Az utolsó, legszebb piskótával zárom a kört.
 Díszítés:
  • 100 g  epret megmosok, vizet papírtörlõvel felitatom róluk, és egy nagyon éles késsel (a leveleket rajtuk hagyom) félbe vágom õket. 
  • Elkenem a (kenõkéssel vagy habkártyával) tetejét, majd az oldalát a maradék krémmel. Picit hagyok a krémbõl, amit habzsákba töltök, és mintákat nyomok a torta tetejére. 
    A félbevágott, leveles epreket rárakosgatom a tetejére. legalább egy fél napot álljon, vagy egy egészet, hogy jól összeérjenek benne az ízek

Folytats a blogon ... enkonyham.blogspot.com/2014/03/mennye...

sponsored links

Keres?s