Mennivaló Szendvicsbár ? Sonkás, tojásos szendvics

2014-01-30

sponsored links

A tegnapi bundás kenyeres teszt után beugrott, hogy nagyjából két hete érkezett egy tipp miszerint az Üllõi út 30. alatt található Mennivaló Szendvicsbár erõsen ajánlott. Szerencsére közel van így rávettem magam, hogy betérek valamelyik reggel. Természetesen ma is eljött a “jajmégtízpercszundiésténylegelindulok” fázis, így kicsit rohanva sikerült megejtem a tesztet, persze még külön hála a hajnali céges megbeszélésnek…

Az utcán szerintem már vagy ezerszer elmentem mellette, de bevallom még nem szúrt szemet a bár jelenléte. Utcafrontos táblájuk megvan, viszont rajta elhelyezkedõ anyag mintha összement volna a télben, így sajnos spontán nehéz csak úgy észrevenni. Belépve egybõl két mosolygós hölgy látványa fogad minket, fogalmam sincsen, hogy képesek erre 8 óra elõtt emberek. Az említett idõhiányában kénytelen voltam elvitelre kérni a szendvicset ami történetesen egy sonkás, tojásos szendvics. A belsõrõl a képeket a bár Facebook oldaláról csakliztam, mivel se idõm és se 100%-on futó szürkeállományom nem volt, remélem nem lesz belõle harag.

A szendvics mellett kérhetünk természetesen többfajta kávét és hasonlót, illetve Cserpes tejtermékek közül is csemegézhetünk. Aki reggel bír idõmilliomos lenni, nyugodtan tábor verhet a könyöklõknél és elfogyaszthatja a megálmodott reggelijét. A feltéteket a pultnál megcsodálhatjuk, egészen étvágygerjesztõ na..

Esztétikai megjelenés: Elsõre erre sokan legyintenek, hogy csak egy szendvics aztán csá. Ahogy említik ez már bizony kézmûves, bár ezt a jelzõt egyre több termékre ráütik, igaz eddig sokszor nem kellett benne csalódni, legyen az sör vagy akár burger. A kenyér alaposan magokkal feltöltött, és vastagságra nagyjából egy átlagos toast kenyérhez hasonlítható. Helyben készül a kenyér mely magas tápértékû lisztet és sok-sok magot rejt. Hét óra pihenés után kerül a sütõbe. Elvitelnél kapunk egy saját logós zacskót, melyben külön csomagolást kap maga szendvics is, korrekt. A két szelet kenyér fogja közre a feltéteket, melyek színük alapján egészen eredetinek tûnnek, biztató jel. A sonka van legalul amin két szelet fõtt tojás lapul meg a masszív zöldségréteg alatt. Összességében egy igényesen összerakott szendvics ami szerencsére sokat mutat magából.

Pont: 9/10

Ízvilág: A kenyér mérföldekkel jobb, mint a legtöbb boltban kapható hagyományos verzió. Finom és az a félelmem miszerint túlságosan magos lesz teljesen alaptalan, tökéletesen illik bele ennyi ropogtatni való. A sonka enyhén füstös ízével kényeztet és érezhetõen nincs telepumpálva szójával. A tojás ízét mindenki bele tudja képzelni, nincs vele semmi gond. Ezután jön a zöldségcunami, minden egyes fajta friss és ízletes amiért külön megapacsi jár, kajáldákban rég ettem ilyen finom zöldségeket. Egyedül egy kis krémet vagy hasonlót hiányoltam belõle, de szerintem ez megoldható és ledumálható, de ismét az idõhiány rovására írnám. Összességben egy finom ízletes szendvics, ami messzire alázza az ilyen elõrefóliázott vackokat.

Pont: 8/10

Mennyiség: Átlagos méretû kenyér szeletek, amihez egy szelet sonka társul ami tökéletesen méretre vágott az elõbbihez. Tojásból két karika járt ahogy ezt már említettem, ezzel le is tudva a névadó feltétek listája. A zöldség viszont 3-4-szer akkora dózis legalábbis méretre, ami egyáltalán nem baj mivel ezekben még azért marad némi vitamin ami nem árt télen. Reggelinek nekem pont elég ezzel délig kihúzom, de nem okozna gondot még egy szendo ledarálása sem. Egy joghurtot még vehettem volna mellé, de ez már késõ bánat.

Pont: 8/10

Ár/érték: Sokaknak talán soknak tûnhet a 400 forintos ár, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy minõségi és finom alapanyagokból készült amihez saját házi kenyeret gyártanak és nem egy 12 forintos vizeszsömlébe került mindez. A sonka minõségi és nem tucat szeletelt vacakból van. Fõként azoknak ajánlott akik kicsit egészségesebb reggelit akarnak, mint egy szójafelvágott és egy zsemle párosa. Hétköznap reggel 07:15-tõl várja az éhes vendégeket a Mennivaló Szendvicsbár, hétvégén ha jól láttam sajnos nincsenek nyitva. A cím Budapest, Üllõi út 30., ami egy karnyújtásra van a Corvin negyedtõl.

Pont: 8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Slide2
    Forrás: Mennivaló Szendvicsbár Facebook oldala
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Slide3
    Forrás: Mennivaló Szendvicsbár Facebook oldala
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/mennivalo-szendvicsbar-...

sponsored links

Keres?s