Melengetõ füstös birsalmakrémleves

2017-01-14

sponsored links

A mai ebéd készítése elõtt, a lányomtól kapott bögre ihletett meg.
Téli leveske ..birsalma a spájzból...némi csípõs füstölt kolbásszal.
Azért került bele még pár szem krumpli is,hogy ne legyen túl vad ízû.


Hozzávalók: 

  • 1 birsalma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • tej vagy fõzõtejszín
  • csípõs füstölt kolbász
  • rozmaring ágacska
  • levesgyöngy



A kolbászt felkarikázzuk,majd kicsit átsütjük, de csak addig amíg  zsírját kiengedi.
Kiszedjük a kolbász darabkákat,majd a visszamaradó zsiradékon megdinszteljük a hagymát.
Mikor már színt kapott, beletesszük a darabokra vágott birsalmát, és a krumplikat.
Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje,hozzáadunk egy ág rozmaringágat, majd puhára fõzzük.
Mikor megpuhult az ágacskát eltávolítjuk, és botmixerrel pürésítjük a levest.
Végül a kolbászdarabkákat is hozzáadjuk, és tetszés szerint hígítjuk tejjel vagy fõzõtejszínnel.
Tálaljuk melegen, levesgyöngyökkel.


Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2017/01/fus...

sponsored links

Keres?s