Melengetõ füstös birsalmakrémleves
sponsored links
A mai ebéd készítése elõtt, a lányomtól kapott bögre ihletett meg.
Téli leveske ..birsalma a spájzból...némi csípõs füstölt kolbásszal.
Azért került bele még pár szem krumpli is,hogy ne legyen túl vad ízû.
Hozzávalók:
Téli leveske ..birsalma a spájzból...némi csípõs füstölt kolbásszal.
Azért került bele még pár szem krumpli is,hogy ne legyen túl vad ízû.
Hozzávalók:
- 1 birsalma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 db közepes burgonya
- tej vagy fõzõtejszín
- só
- csípõs füstölt kolbász
- rozmaring ágacska
- levesgyöngy
A kolbászt felkarikázzuk,majd kicsit átsütjük, de csak addig amíg zsírját kiengedi.
Kiszedjük a kolbász darabkákat,majd a visszamaradó zsiradékon megdinszteljük a hagymát.
Mikor már színt kapott, beletesszük a darabokra vágott birsalmát, és a krumplikat.
Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje,hozzáadunk egy ág rozmaringágat, majd puhára fõzzük.
Mikor megpuhult az ágacskát eltávolítjuk, és botmixerrel pürésítjük a levest.
Végül a kolbászdarabkákat is hozzáadjuk, és tetszés szerint hígítjuk tejjel vagy fõzõtejszínnel.
Tálaljuk melegen, levesgyöngyökkel.