Melengetõ leves olcsón

2014-01-04

sponsored links

Van az úgy, hogy egy darabka kolbásznál meg pár zöldségnél nincs több otthon, de valami tartalmas levesre vágyunk. Én a múltkorában így jártam, éppen elég hideg volt kinn, valami nagyon melengetõt, fûszereset szerettem volna. Zolika is otthon volt, szóval nagyon különlegeset nem alkothattam, mert még nem eszi meg :)

Így esett a választásom a tarhonyalevesre, felturbóztam a zöldségekkel és a kolbásszal, sõt a saját adagomat jókora adag csípõs paprikával is ízesítettem. 20 perc alatt kész lett és igazi tartalmas, gyomormelengetõ fogás lett!

Kolbászos tarhonyaleves

DSC_5120s

Hozzávalók 4 fõre:

1 paprika

1 paradicsom

1 hagyma

1 közepes krumpli

1 gerezd fokhagyma

10 dkg tarhonya

15 dkg füstölt kolbász

Só, bors

1 ek olaj

Ízlés szerint erõspaprika-krém



A paprikát és a hagymát apróra, a paradicsomot kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát és a paprikát. Mikor megfonnyadtak, mehet rá a paradicsom és a fokhagyma, pár kavarás után a tarhonya, a kockákra vágott, hámozott krumpli és a darabolt kolbász is. Pár percig együtt pirítjuk, kevergetjük, majd felöntjük 1, 2 l vízzel. Addig fõzzük, míg a tarhonya és a krumpli is megpuhul.

Ekkor hozzáadunk 1 csokor apróra vágott petrezselymet és még 2 percig fõzzük. Ízlés szerint erõspaprika-krémmel ízesítjük.


Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s