Megyeri Csárda - fekete (hal)leves

2014-05-20

sponsored links

A borzalmas halászlevekrõl és harcsa vagy ponty helyett adott pangasiusról szóló híradásokat mindig kissé hatásvadásznak tartottam. Amióta nem horgászom pontyra és más halat is ritkán viszek haza, sok hallevet és harcsapaprikást ettem szerte az országban. Kifogástalant keveset találtam közöttük, de igazán rossz ízû pontyot vagy annak hazudott vízi állatot (pl. amúr) tán 10 éve kaptam utoljára. Az afrikai harcsa használata eléggé általános, többnyire a korrekt megnevezését is mellõzik, a vendéglõk többségében ezt nevezik a harcsának. Az afrikai nem rossz ízû, csak jellegtelen, kissé édeskés és puhább, mint a valódi (szürke) harcsa. Szerintem paprikásban, kockákra vágva semmi baj nincs vele, szeletben kisütve viszont nem vonzódom hozzá.
Szumma-szummárom, egy Rómain fogyasztott, valószínûleg kétszer kisütött hekket és a Bajai Halászcsárda rettenetesen sós halászlevét leszámítva nem volt igazán rossz halas élményem már évek óta.
Ekkor vetõdtem el a Megyeri Csárdába.


tovább... ?

Folytats a blogon ... gasztrojazz.blogspot.com/2014/05/megy...

sponsored links

Keres?s