Megszentségtelenítettem, vagy felmagasztaltam a fõzõtököt?
sponsored links
Döntse el ki-ki maga! Mindenesetre finom és még 15 perc sem kell hozzá szinte. Mondjuk, a tök felcsíkozása miatt (most késsel vagdaltam) mégis inkább 20 perc.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 0,5 kg csíkokra vagdalt fõzõtök
- 1 db vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 kávéskanál curry
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál koriandermag
- õrölt bors
- só
- 1 késhegynyi csípõs paprikaõrlemény
- 2-3 dl paradicsompüré
- szárított korianderlevél (petrezselymelevél)
- 1 evõkanálnyi citromlé
- 1 nagy evõkanálnyi vaj és olívaolaj (amilyen zsiradékot szeretünk használni)
A zsiradékon sóval pároltam a kockákra vágott vöröshagymát, megszórtam az összetört korianderrel és római köménnyel. Illatosra pirtottam, majd hozzákerült a currypor és a fokhagyma, azokkal is alaposan átpirítottam, és rátettem a tökcsíkokat. Nem pároltam puhára, szinte csak átforrósítottam. Ráöntöttem a paradicsompürét, ráõröltem a borsot, szórtam rá õrölt paprikát, kicsit utánasóztam és összerotyogtattam, majd belekevertem a citromlevet.
A végén megszórtam szárított korianderzölddel. Sajnos (?) a frissnek az ízét én nem szeretem, a szárítottét viszont igen. Persze, aki azt sem szereti, petrezselyemzöldet is szórhat rá.
A végén megszórtam szárított korianderzölddel. Sajnos (?) a frissnek az ízét én nem szeretem, a szárítottét viszont igen. Persze, aki azt sem szereti, petrezselyemzöldet is szórhat rá.
Köretnek egy rész teljeskiõrlésû kuszkuszt 2 rész vízzel leöntöttem, sóztam, borsoztam, letakarva megduzzasztottam.