Meglepõdõ tökös

2014-08-13

sponsored links

Azt hiszem, ezért vagyok ÕrültSzakács; de tegye fel a kezét akinek eszébe jutott a következõ ?párosítás?.
Azt hiszem, ezért vagyok én, hogy ilyen ötletekkel adjak, örvendeztesselek meg benneteket.
Remélem, tudok abban segíteni, hogy néha kilépjünk a megszokott ételek ?unalmas? ismétlõdõ egyhangúságából.
Remélem, van köztetek olyan aki ?bátran? kipróbálja receptmonológjaimat és ezzel is színesít a hétköznapjait.
Tudom ez nem egyszerû dolog, fõleg, ha egy egész család számára kell új, picit különlegesebb, meglepõ, szokatlan ételeket készíteni.
Tudom! de ha meg sem próbáljuk akkor...
El kell fogadnunk azt is, hogy az ember a szeme mellett, a fülével is eszik; tehát, ha meghalljuk egy étel nevét (vagy hozzávalóit),  képesek vagyunk egybõl eltorzítani az ábrázatunkat ...? és meg sem kóstoljuk... nem szeretem... ???  
Na, ez ellen próbálok én ?harcolni? a magam módján.
Fantázia, Bátorság, Jó étvágy!
és 
No finnya!














JOGHURTOS TÖKLEVES, ALMÁVAL
Hozzávalók:
60-70 dkg fõzõtök
1 db savanykás alma (nagyobbacska) 
1 kis fej vöröshagyma
1 p. natúr joghurt (150g)
1-2 ek. fehérborecet
1 ek. kristálycukor
1 marék dió
étkezési keményítõ vagy liszt
zeller zöldje
bors, só 
A vöröshagymát kis kockákra vágjuk és kevés zsiradékon megfuttatjuk.
A tököt megtisztítjuk, kibelezzük; 1,5 centis darabokra kockázzuk és a hagymához dobjuk, sózzuk, borsozzuk, meglottyintjuk a borecettel és felöntjük jó 1 liter vízzel, roppanós puhára fõzzük.
Közben az almát is felkockázzuk; amikor a tök elérte a kívánt puhaságot beleszórjuk az almát, egyet forralunk rajta, majd a joghurtból és keményítõbõl (2-3 ek. szerintem hígabban jobb) készült habarással besûrítjük.
Egy bõ adag zellerzöldet felaprítunk és a kész levesbe keverjük; tálaláskor durvára vágott dióval megszórjuk, amit meg is piríthatunk, de én erre most lusta voltam. 
  
 
   

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/08/...

sponsored links

Keres?s