Megjelent a Fõzõiskola Középfok!

2014-06-14

sponsored links


Megjelent a Fõzõiskola sorozat második kötete, a Középfok, sok-sok nyári recepttel - hideg levesek, grillezés, pácok, szószok, piték, fagyik, lekvárok - fogadjátok sok szeretettel!

Dedikálás:

- A Könyvhéten, most vasárnap, 2014. június 15-én, 13.00 órakor - Vörösmarty tér, Libri stand
- A Sarki Fûszeres-ben, 2014. június 19-én, csütörtökön, 16h órától

Nagy izgalommal vártam a Fõzõiskola elsõ kötetének, az Alapfoknak a fogadtatását, hiszen a többség az elmúlt években a különlegesebb, gyakran a nemzetközi konyha által ihletett receptjeimrõl ismert meg, talán meglepõ volt tõlem egy, a csirkepörkölt és palacsinta készítését bemutató könyv. Éppen ezért örültem nagyon, hogy beigazolódott: valóban szükség volt egy ? az alapmûveleteket korszerû módon bemutató ?kötetre. Az már csak hab volt a tortán, hogy a közönség Aranykönyv díjat szavazott a Fõzõiskola ?Alapfok-nak, ezúton is köszönöm szépen!

Rengeteg visszajelzést kaptam: tizenéves gyerekek, kis- és nagykamaszok, egyetemisták, külföldre készülõ fiatalok, háztartást éppen alapító lányok, kulináris magabiztosságra és bevált alapreceptekre vágyó háziasszonyok, a konyhai mûveletekkel még csak barátkozó férfiak sajátították el a fõzés alapjait az elsõ kötetbõl. Aki azt végigfõzte, annak a középfok gyerekjáték lesz.


A fõzõiskola második kötete többségében nyári recepteket tartalmaz: hideg leveseket,  lekvárokat, fagylaltokat, szörpöket, klasszikus salátákat, grillrecepteket. Aki a legegyszerûbben szeretne finom házi kenyeret, pizzát, vagy lepénykenyeret sütni, azok számára is megírtam a kedvenc elkészítési módjaimat. Ebben a könyvben már a világkonyha felé is kitekintünk egy kicsit, a mai hétköznapi konyhánknak ugyanis szerintem már az is része. A hummusz, a csípõs mogyorószósz, a spenótos-rokfortos pite (quiche), a fûszeres grillfasírt, vagy a meggyes tejpite (clafoutis) hamar beépül a mindennapi konyhánkba. A recepteket ezúttal is kiegészíti a DVD melléklet, amelyen az ételek elkészítése megtekinthetõ.

Köszönöm szépen a közös munkát a Libri kiadónak, együttmûködõ partneremnek, az Electrolux-nak, a kötet producerének: Hajós Szandrának. A fotókat ezúttal Erdõháti Áron készítette, styling: Milutinovits Panka.

Bookline - Fõzõiskola Középfok

Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2014/06/m...

sponsored links

Keres?s