Meggyszósz sült csirkemell szeletekkel

2014-08-01

sponsored links


Nagyon szeretem a meggyet, gyümölcsként magában nem annyira, de süteménybe, levesként, szószként, pohárkrémként stb., tehát feldolgozva valamilyen formában jöhet minden mennyiségben. Lehûtve a nagy melegben nekem gyümölcslevesként vagy szószként ennél jobb étel nincs. 

Hozzávalók: 4 adag

60 dkg meggy, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 2 púpos ek. liszt, cukor vagy fruktóz ízlés szerint, 1 citrom reszelt héja, - kevés leve is lehet - pici õrölt fahéj, szegfûszeg, csipet só, 2 csirkemell, 1-2 kisebb tojás, liszt, olaj a sütéshez

A megmosott, és kimagozott meggyre annyi vizet öntök, hogy éppen csak ellepje. Beletettem a sót, a fahéjat, szegfûszeget  és a cukrot is. A tejjel, tejföllel és a liszttel - a gyümölcs levébõl is kb. 1 dl-nyit hozzátéve - habarást készítettem és teaszûrõn keresztül a megfõtt gyümölcsre öntöttem. Kavargatva felfõztem. Ha szükséges vízzel, de inkább tejjel még felengedhetjük A végén hozzáadtam a citrom reszelt héját is.
Lehûtve fogyasztottuk.
A megmosott és leszárított csirkemelleket besóztam majd keresztbe kb. 2 cm-es csíkokra vágtam,  és a lisztbe majd a felvert tojásba forgattam és a forró olajban kisütöttem.

Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2014/08...

sponsored links

Keres?s