Meggylekváros paplanka

2014-03-28

sponsored links



Jó ideje nem készítettem élesztõs tésztát, mert féltem az epémre gyakorolt hatásától.
Rájöttem azonban, hogy ezzel nem büntethetem kedves páromat, aki viszont imádja.
Tegnap miután szétnéztem a spájzban, elhatároztam, hogy sütök egy meggylekvárosat.


Saját készítésû lekvár
Hozzávalók: fél adag
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vaj olvasztva
  • 2,5 evõkanál cukor
  • kb 1-1,5 dl tej
  • kb 1 dkg élesztõ
  • csipet só
  • 1 tojás + 1 kenni
  • meggylekvár
  • porcukor


Elkészítése:
Az élesztõt megfuttattam a cukros tejben, hozzáadtam a tojást, majd beleöntöttem a
kenyérsütõ üstjébe és hozzákanalaztam a megszitált lisztet, sót.
Elindítottam a dagasztó programot, majd 10 perc múlva beleöntöttem az olvasztott vajat.
Egy fél órát kelesztettem a tésztát, majd átgyúrtam, kinyújtottam, és hat db téglalap alakra vágtam.
Az egyik felébe tettem a lekvárt, a másik részére vízszintes bevágásokat készítettem.
Akinek van tésztarácsozója azzal a legügyesebb. Én is szeretnék ilyet!


Ráhajtottam a vágott részt a lekvárosra, tojásfehérjével a szélét körbe kentem, majd ujjbeggyel jól lenyomkodtam.
A paplankákat lekentem tojássárgájával, és 180 fokos sütõben 20-25 percig sütöttem.
Kicsit hagytam hûlni, majd porcukorral megszórva adtam Apának, aki türelmetlenül várta.




Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/03/meg...

sponsored links

Keres?s