Meggyes szórt rétes

2014-07-01

sponsored links

Amikor a Paleokocka oldalán megláttam Zsuzsa csodás rétesét, már tudtam, hogy el fog készülni, fõleg, hogy nagyon hasonlóan készül a lusta asszony réteséhez, ami nagyon finom, ízletes, szaftos sütemény. 
Így kicsit ugyan más összetevõkkel, de elkészült az én változatom is.



Hozzávalók:

400 gr magozott meggy,
50 gr mandula,
35 gr dió, 
50 gr kókuszliszt,
300 ml mandulatej,
3 tojás, 
kevés útifûmaghéjliszt (megfelel a sima útifûmaghéj is),
5 ek. eritrit

Elkészítés:

Egy 20x25 cm-es tepsit kizsírozunk, majd a mandulát, és a diót ledaráljuk, és a többi száraz hozzávalóval elvegyítjük (kivéve az útifûmaghéjlisztet).
A tepsi aljára szórjuk a lisztes keverék felét, majd erre jön a gyümölcs, amelynek tetejére szórunk kevés útifûmaghéjat/lisztet, hogy felszívja a nedvességet. 
A lisztes keverék másik felét rászórjuk a gyümölcsre, majd a nedves hozzávalókat (tej, olaj, tojás) jól összekeverjük, és meglocsoljuk vele a süteményt.

10 percet állni hagyjuk, és 35-40 perc alatt 180 fokra elõmelegített sütõben készre sütjük. 

Kihûtve, tényleg másnap a legfinomabb ;)


TIPP: Zsuzsa egy jó tanácsot fûzött nekem a recepthez: Az olajat a végén tegyétek hozzá, és ne a tejjel elkeverve, mert úgylesz ropogós a teteje. Legközelebb így fogom csinálni én is.

Forrás: Paleokocka



Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/07/meggye...

sponsored links

Keres?s