Meggyes-szalonnás nyúlgerinc

2014-04-15

sponsored links


Folyamatosan kutatok újabbnál újabb nyúlhúsból készült receptek után. Most húsvét környékén még aktuálisabb. A spanyolok nagyon értenek a tapsifüles elkészítéshez, de hazai vizeken is találni néha egy-egy jó ötletet. Az eredeti recept a Nyúl Terméktanács oldalán található. Én természetesen ezt kifordítottam a négy sarkából. Elõre bocsátom: az extrémebb ízek szerelmeseinek lesz kedvence ez a recept.


Elkészítési idõ: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre: 

1 db 75 dkg-os nyúlgerinc
30 dkg kimagozott meggy
20 dkg bacon szalonna
1 citrom reszelt héja
1 késhegynyi fahéj
2 db szegfûszeg

1 tk. bors
3 tk. só
10 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
5 dkg vaj
1 ek. liszt

  • A gerincet megtûzdeljük 10 gerezd félbevágott fokhagymával, majd vékonyan meghintjük minden oldalán sóval és borssal.
  • A gerincet vastagon beburkoljuk baconnel. Ettõl nem fog kiszáradni a hús.
  • Majd egy nagyobb sütõedénybe helyezzük a nyulat, mivel még a meggy is mellé fog kerülni. 
  • Befedjük alufóliával a húst és 30 percre közepes lángon (5-ös fokozat vagy 200 fok) sütjük.
  • Közben a meggyet  a vörösborral, fahéjjal és szegfûszeggel néhány perc alatt összemelegítjük egy serpenyõben. 
  • Majd a kitakart nyúl mellé öntjük a vörösboros gyümölcsöt és további 20 percig fedetlenül sütjük. 
  • A hús kiemeljük egy külön tányérra, a pecsenyelevet leszûrjük és a meggyet a hús köré szórjuk. 
  • A vajat a liszttel összegyúrjuk, majd a megmarad pecsenyelébe beledaraboljuk. Addig fõzzük így együtt, amíg sûrûsödni nem kezd. Végül a húsra és a meggyre locsoljuk a mártást.
  • Melegen tálaljuk. Egyszerû, krémes krumplipüré illik hozzá. 

Jó étvágyat kívánok!
 
Gasztroblog Boldog Kuktától Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/04/megg...

sponsored links

Keres?s