Meggyes-pudingos keksz szelet (Sütés nélkül)

2014-02-05

sponsored links

Keksz, puding, meggy! Gyors, egyszerû, finom, és a sütõt most se kell beizzítani!

DSCF6311_2

A gesztenyés álomkrémes rekordokat döntögetõ látogatottsága alatt rájöttem, hogy nagyon sokan szeretik az egyszerû desszerteket. Amivel nem kell sokat bajlódni, mindazonáltal finom és mutatós is. Úgyhogy egyelõre tovább vittem ezt a vonalat, és egy újabb sütés nélküli desszert született. Ezúttal nem habos, hanem alul felül kekszes, és kapott egy meggyes réteget is. Rettentõ gyorsan kész volt, a rétegeket még forrón helyeztem a tálba, ezzel elõsegítve a keksz puhulását. Nagyjából 20 perces idõráfordítással már kész is volt, és mehetett a hûtõbe. Mi már langyosan szeltünk belõle, mert nehezen bírta a család kivárni, de 2-3 óra hûtõben várakozás után szebben szeletelhetõ. Háztartási keksszel is mûködik a dolog, én azonban ha bolti kekszrõl van szó (mert köztudott, hogy a kekszeket többnyire én sütöm magam), akkor már jobban szeretem a vajas kekszeket.

DSCF6343_2

Hozzávalók

1 cs. vajas keksz

Vaníliás réteghez

2 cs. vaníliás puding

20 dkg cukor

6 dl tej

5 dkg vaj

Meggyes réteghez

50 dkg magozott meggy

2 x 1 dl víz

3-5 ek cukor

1 ek /fõzõs/ vaníliás pudingpor

Egy 32 x 26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18 db. 5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a 2 cs. vaníliás pudingport a cukorral és 1 dl  tejjel csomómentesre keverjük. Ha forr a tej, hozzáöntjük, és besûrítjük a krémet. Hozzádobjuk a vajat, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad benne. Ha kész, az egészet óvatosan (hogy a kekszek ne csúszkáljanak el) rákanalazzuk/öntjük a kekszekre. Mehet félre, jöhet a meggy. Az enyém fagyasztott volt, még félig jeges állapotban bedobtam az aprítóba, és megjárattam párszor, hogy ne legyenek túl nagy darabok benne. (Ez a mozzanat elhagyható, de könnyebb dolgoznunk vele, ha picit apróbb.) Ezután egy lábasba öntöttem, és 1 dl vízzel elkezdtem melegíteni. Hozzáadtam a cukrot (ezt a végén is pótolhatjuk, kóstoljuk meg, hogy mennyire savanyú), és amikor már forrt, akkor 1 dl vizet 1 púpos evõkanál pudingporral csomómentesre kevertem, majd ezzel besûrítettem a meggyszószt is. Összefõztem, és máris tehettem a vaníliás rétegre. Elegyengettem, majd gyorsan kitettem a tetejét is a kekszekkel. Hagyjuk szoba hõmérsékletûre hûlni, majd mehet a hûtõbe! Néhány órát hagyjuk, hogy összeálljon, és a keksz is kellõen megpuhuljon. Szeletelve kínáljuk. Isteni finom, jól néz ki, és nem sok idõt vett el a napunkból! ;-)

/Update: Mivel kaptam negatív kritikát a sütivel kapcsolatban, szeretném leírni, hogy a meggy, amikor besûrítjük a pudingporral, és újra forr, már akkor sûrûsödik. Nem szabad, hogy híg legyen. Ha híg, akkor elképzelhetõ, hogy kevés volt a pudingpor, vagy szimplán a meggyünk több levet eresztett ki. Ha nem sûrûsödik, akkor adjatok hozzá még pudingport (mindig egy kis folyadékkal keverjük ki elõbb!!!), és sûrítsétek tovább. Ezzel elkerülhetõ, hogy szétfolyjon a süti tetején./

DSCF6323_2


Hasonló bejegyzések:





Kekszes pudingos szelet


DSCF3480_2
Zabpelyhes keksz naranccsal és étcsokoládéval


DSCF5164_2
10 + 1 ? Keksz ajánló az Ünnepekre


Marcipános-csokis keksz
Édes bûnbeesés ? Marcipános-csokis kekszek




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/02/05/meggy...

sponsored links

Keres?s