Meggyes-mákos pite

2014-07-01

sponsored links

Meggyes pitét szoktam idõnként sütni, ezúttal kicsit mákkal is megbolondítottam. Az Erdélyi Konyha csapatával ismét egy kellemes hétvégét töltöttünk együtt, erre az alkalomra készült ez a sütemény.

Meggyes-mákos pite

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, 2 dl tej, fél kocka (2,5 dkg) élesztõ, 2 tojássárgája; a töltelékhez:  2 üveg magozott meggybefõtt, 2 tasakvaníliás fõzõs pudingpor, 8 dkg cukor, 1 evõkanál õrölt fahéj, 2 tojásfehérje, 1 tojás, 3 evõkanál cukor, 4 evõkanál darált mák, a sütemény tetejére  porcukor.

Elkészítése:  Az élesztõt a langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, az élesztõt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk a vajjal. Aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egynemû tésztát gyúrunk. A tésztát langyos helyen fél órát kelesztjük. Ezalatt a a befõtt levében a két tasak pudingport megfõzzük, sûrû meggypudingnak, majd hozzákavarjuk a meggyet és a fahéjat.  A mákos töltelékhez, a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a sárgáját, a mákot és a fahéjat.  Egy tepsit kibélelünk sütõpapírral vagy kivajazzuk. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, rákenjük a meggyes tölteléket, majd a mákos habot, végül befedjük a tészta másik kinyújtott lapjával. Megszurkáljuk és elõmelegített sütõben kb. 40 percig sütjük.


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/07/01/meggye...

sponsored links

Keres?s